It looks pretty bad. We fully anticipate it’s only going to get worse.
Vorig jaar gingen 67 oliebedrijven in de VS failliet. En de grote klap moet nog komen, denkt jurist Buddy Clarke, die al 33 jaar in de financiering van de energievoorziening zit. Het ene na het andere schaliegasbedrijf bezwijkt onder de schulden.
Reacties (5)
Na een failliet neemt een ander bedrijf de boedel over, en gaat zonder de grote schulden verder met productie.
Schaliegasbedrijven kunnen niet vaak en snel genoeg failliet gaan, al komt die stelling niet voort uit economische motieven.
Zodra de energieprijzen weer omhoog gaan wordt de schaliegaswinning toch weer opgeschaald. De lage prijzen zijn juist mede een gevolg van schaliegas en olie.
Wat we nodig hebben om er een einde aan te maken is onderlopende delta’s. Maja, dan verzuip ik wel. Ik heb geen boot.
@1: [ Na een failliet neemt een ander bedrijf de boedel over, en gaat zonder de grote schulden verder met productie. ]
Dat lijkt me wat kort door de bocht.
Het kan voordelig zijn tegen de lopende kosten verder te produceren bij bestaande installaties. Maar een traditionele olie- of gasbron is een kwestie van de kraan openlaten (of de ja-knikker laten draaien). Schaliegas en -olie vergt voortdurend verder boren en injecteren, of dat nu zo lang rendabel blijft?
Verkeerd gegokt met de olieprijs, kan gebeuren. Per saldo is en lage olieprijs voor bedrijven in de VS juist voordelig. In Detroit maken ze het verlies van die oliebedrijven alleen al wel weer goed. De groten klappen vallen in de landen die draaien op olie export, met name de Rusland, Saudi Arabië en Venezuela.