1. 1

  Iemand gisteren nog Dokwerk gezien? Over de coup op Chavez?

  Onvoorstelbaar! Ondanks dat ik wist wat de afloop was heb ik bijna zitten janken over de WAANZINNIGE manier waarop de CIA te werk gaat. Onvoorstelbaar.

  Power to the people…
  ´
  `Ye shall know the truth, and the truth will set you free`

  My ass!!

 2. 4

  Inderdaad RennieB! Unieke docu rond de 2 ”coupes” binnen 24 uur in dokwerk. Absoluut geen foute bingo voor de gelukkige makers. De sleutelrol van media vooral. Interpretatie, manipulatie, en het bespelen ervan. De berichtgeving van de ”feiten” rond de demonstratie. En de aaneenschakeling van schaakspelletjes,..generaal optrommelen, verklaring laten voorlezen want: ”Chavez moet in Venezuela blijven”. Maar ook het ”gemak” waarmee de hoofdrolspelers met de veranderde situaties omgaan! Onderduiken en een paar uur later weer volledig on- line. De emoties en overtuiging ook bij beide partijen. En ”het volk” ondertussen als vliegen tegen de hekken gedrukt,..totaal onwetend.
  Prachtig! Verplichte kost voor studenten dacht ik zo.

 3. 5

  @ YP:
  Het volk was geenszins onwetend en de aanhalingstekens die u daar zet, dienen geen enkel doel. Is het u niet opgevallen dat het precies het volk was, de massa van gewone werkende mensen, die door eindeloos scanderen de waarheid verspreidde (‘Hij is niet afgetreden, hij zit opgesloten!’)? En ziet u niet dat het volk in het hele verhaal de doorslag gaf? De paleisrevolutie en de -contrarevolutie zijn oppervlakteverschijnselen. Honderdduizenden mensen in de straten van Caracas, die zich hun linkse regering niet lieten afpakken, daar ging de documentaire over. Beter kijken, hoor, voortaan, dan leert u nog eens wat.

 4. 6

  Absoluut Y.P. Je zou bijna denken dat het fictie was, maar dan fictie met een bijzonder slecht verhaal, personages en plot…

  Prachtig om te zien dat de bevolking massaal de straat op ging op het moment dat het nieuws van de coup uitgezonden werd, geweldig. Ik heb in jaren niet zo intens aan mijn beeldscherm gehangen.

  Maar wat een arrogantie van de oppositie en de statement van Powell…

  Ik heb dit toendertijd trouwens totaal niet meegekregen, censuur? Wellicht dat NOS, wanneer de coup gelukt was, er een zin aan zou wijden…

  Maar kunnen we hier dan niets aan doen? Dat de CIA verantwoordelijk was voor de beschieting is wel duidelijk. Is er dan geen enkel instituut of orgaan wat onderzoek naar deze gang van zaken kan doen? Staan ze dan met hun coups en drugssmokkel volledig boven de wet?

 5. 7

  @ Hiram
  ”Beter kijken, hoor, voortaan, dan leert u nog eens wat.”
  Moet nog een keer volledig kijken inderdaad,…en dan geen telefoontjes tussendoor meer graag,…Maak je dus maar geen zorgen hoor,..komt allemaal dik-voor-mekaar.

  Maar dacht toch uitvallen van staatstelevisie, net-doen-of-neus-bloedt van commerciëlen en verkeerde interpretatie beelden rond demonstratie gezien te hebben,..vandaar…

 6. 10

  Zat ook aan de buis gekluisterd traantjes weg te slikken.

  Helaas niks nieuws onder de zon, want zie Allende (Chili).

  Leestip: “De zaak Henry Kissinger” door Cristopher Hitchens, slechte vertaling (die ik uit de bieb heb), maar goede info.

  Nederland oh Nederland, zeg mij wie uw vrienden zijn en ik vertel u wie u bent…

 7. 13

  Je had gelijk RennieB!

  Ik moet zeggen dat het me wel zorgen baart, want:
  -De “oppositie” (de mensen met de economische macht oppositie noemen is een beetje raar) was zo overarrogant dat ze zelfs hun valse opzet voor TV uit de doeken doen (dat moet de nodige ogen geopend hebben) en nog wat fouten maakt. Zou de smerige coup zonder de fouten wel gelukt zijn vraag ik me dan af.
  -De amerikaanse hand blijft relatief onderbelicht. Daar zou toch een vinger tussen te krijgen moeten zijn. Als dat lukt, kan natuurlijk de hele Bush-rethoriek over vrijheid en democratie meteen de prullenbak in!

 8. 14

  http://news.google.nl/nwshp?hl=nl&tab=wn&ncl=http://www.bndestem.nl/buitenland/article567416.ece

  Ik verwacht ook dat Cuba nu aan de beurt is…

  Net op RTL ook al een item over hoe slecht het allemaal wel niet is daar… Kwestie van weken voordat er ook demonstraties plaats gaan vinden…

 9. 16

  Tja, het stukje is wel snel ontmaskerd:

  Al direct na de machtsovername in 1959 blijkt Castro zich te bezondigen aan praktijken waarvan voorganger Batista is beschuldigd.

  Hier wordt even subtiel gecommuniceerd dat Batista helemaal zo’n kwade jongen niet was en in ieder geval veel beter dan Castro.