1. 5

  @2: Het is een beetje muggenziften, maar met langste zou bv. Prora er ook wel bij horen, of afhankelijk van je definitie van gebouw de Kanaaltunnel nu op 1 staan (en de afsluitdijk op 2).

 2. 8

  Waarom staat Delft er wel op (het gaat om een religieus gebouw, dus ik neem aan de Nieuwe Kerk, waar de Oranjes onder liggen), maar Utrecht met de Dom-toren niet?

 3. 11

  Meer raar, is dat de eifeltoren er niet op lijkt te staan gegeven dat er geen top 30 gebouw uit parijs rond de periode van de bouw van de eifeltoren op de klok staat en in de grafiek met height of the tallest building ook al geen 300 meter te bekennen rond die periode. wtf?

 4. 16

  @12 Misschien is dat wel de crux: torens tellen niet. Dan vallen de Domtoren (zo goed?) – en ook de OLV-toren in A’foort – en de Eifeltoren uit de lijst.

 5. 21

  Doe er maar luchtigjes over Micha.
  De Islamisering, de pandemisering, de creationisering…riveratie de poemelepatie poep in me gaatje en welja doen we een kaartje van alle hoge torens in Europa erbij alsof we niks beters te doen hadden en doe me rits open zie je de Euromast. Nee man! De bijen, de BIJEN staan op de tocht. Straling van mobieltjes. Schijnt rtedelijk nijpend te worden. En niemand wil het zien niemand wil het weten. En als wij ooit opgegraven worden wil ik opgetekend hebben dat ik aan de noodklok heb gehangen…

  Geen bijen is dag bloemen dag mensen.

 6. 22

  De Domtoren en de OLV-toren in A’foort staan er volgens mij niet op omdat ze voor 1875 zijn gebouwd. Waarom de Eiffeltoren er niet op staat weet ik ook niet.

 7. 23

  Ja Yevgeny, dat kan jij dan wel vinden maar ik bemerk een stuitend gebrek aan inlevingsvermogen voor de getraumatiseerde minderheid die, vaak gepaard gaande met verschrikkelijke pijnen, te maken heeft gehad
  met de door jou zo lyrisch beschreven zoem dingen uit de diepste krochten van de hel.

  Ik bel dus nog even een rondje, hopende daarmee de laatste bij in Nederland genadeloos af te slachten.

  Bijenhaters aller landen verenigt u!

 8. 26

  Tis trouwens ook helemaal geen mooie kaart, in een gemiddelde editie van bv de Wired staan veel peppierder kaarten.

 9. 32

  @31: Misschien dat de Domtoren wat verhoogd is bij 1 van de vele restauraties die er in de 19e en 20e eeuw aan gedaan werden en dat voor die restauraties de toren van Delft hoger was (het verschil bedraagt momenteel minder dan 4 meter). Of misschien omdat de Domtoren pas sinds een paar jaar weer onderdeel uitmaakt van de kerk en alleenstaande torens niet meegeteld worden (denk bv. aan de afwezigheid van de Eiffeltoren uit de top 30)? Wie zal het zeggen?