1. 1

  Laten we hopen dat dat gezeik over de absentie van rechtse media dan eindelijk eens afgelopen is. De AVRO en de TROS hebben iedereen zwaar teleurgesteld tenslotte, de laatste decennia.

 2. 3

  @JW; waarschijnlijk wel. Of anders ‘Veronica 2′. Hoe dan ook; TV is een medium uit de oertijd en interesseert me verder geen ruk, dus waarom die (web-) jongens van GS er zo’n punt van moesten maken; ik snap het niet.

 3. 4

  Laten we het hopen, zodat de discussie over het bestel snel losbarst. Want ik zie geen enkele noodzaak om deze omroepen met belastinggeld te financieren (evenmin als de rest van de publieke omroepen).

 4. 5

  Tjonge, dan kan straks de champagne open bij de zelfverklaarde ‘wakkere’ mensen omdat ze LLink eruit geneuqt hebben (zo zeggen die gasten dat toch?)
  Hoera, en dan 4 uurtjes per week aan marginale “commerciële-tv-maar-dan-binnen-het-bestel”.
  Maar dan nog,,,,TV, wie kijkt dat (behalve sport) nog live?

 5. 7

  Ach, ik heb één uitzending van PowNed gezien toen ze dit voorjaar van Veronica (geloof ik)wat zendtijd mochten vullen. Dat was een klein onderzoekje naar hoe kijkcijfers worden samengesteld en interviews met een paar van de 1250 huishoudens die zo’n kastje in huis hebben. Het was ontnuchterend voor wat betreft het vertrouwen in die kijkcijfers en in ieder geval veelbelovend voor wat PowNed misschien gaat doen.

 6. 8

  Voor LLink (en de VPRO) zette ik de TV nog wel eens op de (Nederlandse) publieke zender. Nu zou ik, afgezien van het schaatsen, net zo goed af kunnen met alleen maar de Vlaamse zenders en Comedy Central.

 7. 9

  Ik heb geen tv, al een jaar of tien niet, maar steunde LLink en VPRO wel. Vpro vanwege 3voor12 en LLink vanwege een vriendinnetje dat deze zender aan het opzetten was. Eigenlijk vind ik het maar goed dat de ruziemakers van LLink er maar af gaan. Kwam niks goeds meer van.

  Verder mogen we wat mij betreft af van dat hele publieke bestel. Onzinnige, kostenverslindende bezigheidstherapie voor een klein clubje mensen.

 8. 10

  Ik vind het echt ongelofelijk dat Max mag blijven. Natuurlijk, ze hebben een doelgroep, maar het is trutten-tv van de ergste soort, waarbij alleen de leeftijd van de gasten, de programma’s en de programmaconcepten hoger is ten opzichte van de andere omroepen. Een continue Vijf Uur-show waarbij gedaan wordt alsof de tijd stilgestaan heeft…

 9. 13

  Het is dat mijn grootmoeders tv zo zwaar is, anders had ik hem er direct uitgesmeten. Samen met de radio. En als we dan toch bezig zijn, trekt iemand dan even de stekker bij de Publieke Omroep er uit?

  Intussen (maar wie let daar nog op) is het bij de radio ook al kaalslag troef. Dan maar bij de BBC en de Belgen gaan kijken.

 10. 15

  Op zich niks tegen nieuwe omroepen maar ik vraag me af:
  * waarom zou voor een linksige llink geen plaats zijn als er wel nadrukkelijk plaats wordt gemaakt voor twee rechtse omroepen???
  * waarom mag het Telegraaf-concern twee omroepen in de markt zetten waarvan er één (WNL) expliciet gefinancierd wordt door de Telegraaf zelf (gratis lidmaatschap middels korting op de krant)?
  * Waarom mag het Telegraaf-concern eigenaar zijn van zowel commerciele als publieke omroepen?

  Af en toe denk ik dat onze bestuurders en kamerleden teveel zitten te slapen…

 11. 16

  Dus de Telegraaf mag onder twee verschillende namen dubbele zendtijd vullen en de enige werkelijk kritische linkse omroep moet verdwijnen. Mag ik inmiddels gaan klagen over de rechtse media?

 12. 22

  @ Bvdbos
  Ik denk dat je even je informatie moet updaten. Telegraaf is al gescheiden van de publieke omroep vereniging, of hoe je dat ook wil zeggen.

  Verder, nu ik nog een keer over dit topic scroll, is wel duidelijk hoeveel solidariteit men heeft met mensen met andere opvattingen. Gelijk wil men al niet meer meebetalen, na hoeveel jaar hegemonie van VARA en andere kul en troep zenders is dat?

  Van mij mag sowieso dat publieke bestel de prullenbak in, dat stond al vast, evenals al die publieke campagne voerders voor draagvlak etc. , maar hier wordt toch wel duidelijk dat je niet meer deze geleide vorm van vrije meningsuiting behoorlijk kan legitimeren, lijkt mij..

 13. 23

  @ BvdBos

  je hebt gelijk: “Zowel PowNed als GeenStijl komt uit de Telegraaf Mediagroep (TMG). Volgens het Commissariaat heeft WNL de banden met het concern nog niet verbroken, zoals was afgesproken. ” uit nrc artikel.

 14. 24

  ik ben blij dat Powned er komt. Ik ben lid. Hoewel ik de opinie op Geenstijl niet altijd deel, hoop ik dat ze iig eens programma’s gaan maken die mij aanspreken. Op Nederland 1 zie je amper meer iets anders dan emo-tv of Paul de Leeuw. Nederland 2 is een soort bejaardenzender en de op ‘jeugdcultuur’ gerichte programmering van Nederland 3 vind bij mij volledig geen aansluiting. In het beste geval maakt Powned interessante, onthullende programma’s, in het ergste zijn ze een laatste zet naar een enorme hervorming van het omroepbestel, het liefst naar een soort Nederlandse BBC.

 15. 25

  @Klaplong; het idee dat expressie zich via ‘zuil-kanalen’ moet bewegen in onuitroeibaar in Nederland. De eenling wordt gepakt, zie Nekschot. Wat ik me afvraag – waren we altijd zo collectief in Nederland ? Ook toen grootheden als Rembrandt en Sweelinck de scene domineerden ?

 16. 27

  @ KJ

  Inderdaad, en ik stel mezelf dezelfde vraag. En waarom komen we maar niet uit deze beknellende gedachtengang die ons ontzettend veel problemen oplevert?

 17. 28

  @klaplong: De banden tussen powned en geenstijl zijn natuurlijk nog duidelijk aanwezig (zij het niet op papier). De leden van WNL bestaan uit Telegraaf-lezers die korting op het abbonement kregen als ze lid zouden worden van WNL, is ook een feit. En Telegraaf heeft aandelen van commerciele stations…

  Wellicht zijn op papier de banden formeel (grotendeels) verbroken, in praktijk bestaan deze nog steeds…

 18. 29

  Krijg je weer dat gezeur over een Nederlandse BBC. Alsof we een algemene zender moeten hebben. Populair gezeur. De verscheidenheid is wel aardig.

  Gewoon een betere programmering wat betreft documentaires en wat minder programma’s die op commerciële zenders horen. Dan kan er een zender af.

 19. 30

  @21 David Rietveld Zit je nu steun te vragen op Sargasso voor je kandidatuurschap voor GeenStijl verhikel PowNed? (Spam natuurlijk maar soit) Waarom probeer je geen steun te verkrijgen op GS of Powned.tv zelf? Ook daar kan je reaguuren, bang voor kritiek van de echte achterban?

 20. 32

  Fox Media plans and buys international media campaigns in Europe and worldwide. We recognise that effective planning and buying of media activity can play a critical role in marketing in these challenging times.

 21. 34

  De goed verborgen belangenverstrengeling van telegraaf met fox en paparazzi zal de publieke omroep binnenkort aardig wat koppijn bezorgen

 22. 41

  Ik ben het oneens met de adviezen over LLiNK. Ik vind dat LLiNK zich onderscheidt van andere omroepen in het publieke bestel. LLiNK heeft zeker toegevoegde waarde in Nederland, omdat dit de enige omroep is die structureel op radio, televisie en internet aandacht besteedt aan een eerlijke, duurzame en zorgzame wereld. Bovendien biedt de omroep oplossingsgerichte tips om daar zelf ook een bijdrage aan te leveren. Kortom: LLiNK moet blijven.” Ik kan nietmeer zonder