1. 1

  De verzorgingsstaat is zoooooo 2001. De burger kan best voor zichzelf zorgen. Maar ja: die ‘burger’ zit dan niet te wachten op alle anderen die dat niet kunnen. En zie: de preventiestaat is geboren.

 2. 3

  De politie Friesland had al jaaaaaaaaaaren zo’n systeem. Dat die 3 Gelderse korpsen dat nu ineens op eigen houtje ook hebben bedacht, is weer een prachtig staaltje interne communicatie geweest…

  Ik kon er maar 1 linkje over vinden: http://www.skarsterlan.nl/skarsterlan.shtml?id=2141&ch=TXT en dan zoeken op RisKid, staat verder niks interessants. Ik heb er zelf aan de implementatie ervan meegewerkt en moet zeggen dat ik de aanpak destijds eigenlijk wel als redelijk positief beschouwde.

 3. 4

  “Slechts een kleine groep van alle kinderen tot en met 12 jaar die in contact komt met de politie, belandt later in de criminaliteit. Maar deze groep is wel verantwoordelijk voor meer dan 60 procent van de jeugdcriminaliteit.”

  Goed idee! Het zou me niet verbazen als blijkt dat dezelfde groep verantwoordelijk is voor 100 procent van de criminaliteit van kinderen tot en met 12 jaar!

  Wat een argument…

 4. 5

  Was voor vrijheidsbeperkende maatregelen niet een gerechtelijk vonnis noodzakelijk? Wie denkt de politie dan te zijn door op de stoel van de aanklager én de rechter te gaan zitten?

  Dat moeten ze dus nooit met mijn kind proberen, vervloeken ze gelijk de dag dat ze geboren zijn!