Phonkee 1972 – 2006

Rectificatie: niet phonkee zelf maar zijn broer is overleden. Ik bied mijn excuses aan voor dit verkeerde bericht en het spijt me mocht phonkee hierdoor gekwetst zijn.

Carlos, hou eens op met die ‘proteïne’ als eiwit wordt bedoelt.
Je klinkt als de Nutella reclame… (Phonkee)

Nooit meer zijn scherpe opmerkingen in discussies over scheikunde en biotechnologie. En ook nooit meer -als de discussie wat saai werd- zijn vrolijke kreet: “Dikke Tieten!”. Phonkee was een trouw reaguurder.

Remco PotIk heb Phonkee niet persoonlijk gekend, leer nu pas dat hij in het ‘echte leven’ Remco Pot heette. Maar zijn plotselinge dood op 33-jarige leeftijd grijpt me wel aan.
Ik zal hem missen hier op Sargasso.

Phonkee’s WebLog
Phonkee’s Werk
Phonkee’s Muziek

 1. 6

  Hij was volgens mij al heel lang een vaste reactiekracht. En een voorbeeldige ook. (Heel) veel kennis en goeie humor om te lachen. Dit bericht stemt zeer triest.

  Nabestaanden gecondoleerd.

 2. 18

  Weet iemand wat er is gebeurd?

  En wat moet er nou van ons allemaal komen, zonder Phonkee? Zo vind ik er verdomme geen lol meer aan.

  /quit

 3. 19

  Dat was nou iemand die dingen zei waar ik ook offline over nadacht. En dat heb ik maar heel zelden.

  Ik had Phonkee nog een aantal dingen willen zeggen. Hij stelde bijvoorbeeld ooit dat ie tegen “consensus wetenschap” was, en ik had ‘m willen pesten met de opmerking: “De natuur heeft lak aan jouw esthetische gevoel”. Maar dat maakt allemaal niets meer uit. En zo vind ik het allemaal weer een stuk minder leuk.

  Want dat was het. Het was leuk om van mening te verschillen met Phonkee.

 4. 20

  Het detectivewerk van Carlos laat te wensen over.
  Ik ben Martin Pot aka ‘phonkee’. Het was m’n broer Remco Pot aka ‘Meneer Aart’ die op 5 januari aan een hartstilstand overleed, volkomen onverwacht. Ik had de laatste weken niet zo’n zin om te reageren op Sargasso… Ik ben ontroerd door jullie uitingen van waardering, hoe misplaatst ze dan ook zijn. Ik mis m’n broer, maar ik vind het fijn dat er over hem gesproken wordt. Hij was SP-lid & yup, fan van Ajax & NAC, ingenieur en musikant, Don Juan en moederskindje. Hij werd 33. Op de crematie speelde “Days” van Kirsty MacColl, “No Surprises” van Radiohead en “Fairytale of New York” van The Pogues.

 5. 21

  Waaat ??!!
  Ik werd speciaal hiervoor gemailed door peter van shapeamp ?!
  De link naar een scheikundig lab deed mij (in de korte tijd die ik had) besluiten dat jij dit was.

  Bizar, gecondoleerd met je broer.
  Ik krijg zometeen een conference call, dus moet weer weg.
  Ik kom hier nog op terug

 6. 23

  Gecondoleerd met je broer Phonkee, een ramp je broer te verliezen en wat ik nu van jou over hem hoor is het een prachtvent. (sterk karakterhoofd ook).

  Sorry voor het misplaatste gedoe.

 7. 28

  Phonkee, gezien jouw omschrijving van je broer, hoe hij was, lijkt het mij een groot gemis voor jullie. Zo jong, ik was geschokt. Wat kan ik verder schrijven? Je broer is weg en zal toch altijd deel uitmaken van de rest van jouw/jullie leven. Een schok iemand te verliezen aan een hartstilstand, geen tijd om je ergens op voor te bereiden. Veel sterkte Phonkee, de verwarring was natuurlijk ook bizar. Hoewel ik eigenlijk alleen “lees”, wil ik je toch laten weten dat ik een beetje begrijp hoe moeilijk het voor je is. Sterkte met het overgaan tot de orde van de dag.