Oranje – Servië(-Montenegro)

Neon

Al meer dan een halve eeuw zeurt de Media en het Gesundes Volksempfinden over de zogenaamde ‘beladen wedstrijden’ tussen Oranje en die Mannschaft. Eerst was het de oorlog, later weer die finale van ’74 en weer wat later toch weer die oorlog… Opmerkelijk als je je bedenkt dat de Duitsers al decennia-lang nette democratische überpolitiek-correcte buren zijn aan wie de Nederlandse economie bakken met geld verdient? Nee dan die Serven, zij vernederden in 1995 het Nederlandse leger en weigeren tot op heden serieus werk te maken van de uitlevering van oorlogsmisdadigers aan het Tribunaal in Den Haag. Waarom hoor ik dan toch zo weinig over de ‘beladen wedstrijden’ tegen Servië? In dit Sargasso Café kunt u uw voorspellingen, live observaties en nabeschouwingen van de beladen wedstrijd van deze middag kwijt. Mijn voorspelling: Oranje knalt aan de lopende band ballen in het Servische net, net zo lang dat bij ongeveer 58-0 vanuit Belgrado het bericht komt dat Mladic en Karadzic zijn opgepakt, maar of Robben en van Nistelrooy nu eindelijk willen stoppen?

1 – 0

 1. 6

  Het wordt pas echt pijnlijk als blijkt dat we naast onschuldige burgers ook ons eigen doel niet kunnen verdedigen. Of, met een soort van karremansgevoel in eigen doel schieten.

 2. 10

  Maar natuurlijk, mijn gut feeling zegt me ook dat dit een ontzettende kutwedstrijd wordt. Hangen en wurgen, een stroeve 0-0 of 1-1. Vervolgens verliezen we van de Argentijnen in een mooie wedstrijd (2-1, soort van) en redden we de eer tegen de Ivoorianen. Het zal erom spannen of we de tweede plaats in onze groep kunnen bemachtigen.

 3. 18

  Het was wel erg warm daar Carlos! Maar niet rancuneus blíjven hoor!,…heeft geen zin toch? Ivoorkust staat tenslotte voor de deur! Bovendien schijnen Nederlandse commando’s hebben bij gevechten in Uruzgan de afgelopen maanden waarschijnlijk „enkele tientallen” vijandelijke Talibaan-strijders gedood. Dus!,… ken je nagaan! We Gaan Overál Voor Goud!

 4. 19

  @Yevgeny Podorkin: Mijn rancuneusheid valt in het niet bij het folkloristisch duitser-bashen waar Nederland zich en masse schuldig aan maakt. Een duitse toerist de verkeerde kant opsturen geldt hier nog steeds als een ‘goede grap’.

  @Mark: ja excuus voor het bezoedelen van het mooie woord kut.

  Wie van jullie schakelt in de rust trouwens over naar Veronica’s Lingerie WK?

 5. 21

  Mijn vader en opa hadden je vanwege die opmerking met met-dik-suiker-en-pek-en-veren-ook-weggehoond Carlos! Om over verblijf in heropvoedingskampen en verloren ledematen maar te zwijgen. Gelukkig heelt de tijd, ook bij mij, alle wonden. Heb echter af en toe nog wel eens neiging een wat al te luidruchtige Mof verbaal ”kalt zum stellen”. Maar dah’s nie meer dan logisch toch?

 6. 22

  Ik dacht, laat ik het eens op de radio volgen. En dan krijg je allerlei spannends te horen als het daar is. En het kut/buttgedeelte blijft anoniem uit beeld en uit gehoor. I-d-e-a-a-l.