Op slipcursus met je Canta

Foto: copyright ok. Gecheckt 22-04-2022

Karin Spaink is helemaal into de Canta – het bekende rode mindervalide-autootje (dat overigens ook door veel ‘validen’ wordt gebruikt). Hieronder een registratie van een Canta-slipcursus. Hier vind je het hele verhaal.

0

Reacties (6)

#1 Karin Spaink

Eh, de auto op de bovenste foto is geen Canta, maar een Amica – een veel minder aanpasbaar wagentje. (Inmiddels ben ik een kenner :))

  • Volgende discussie
#2 Yevgeny Podorkin

Ik sta verbaasd over de knappe rijprestaties van de Canta onder de in het filmpje geschetste uiterst gevaarlijke omstandigheden (wegligging en dergelijke bij gladheid) want op het oog lijkt hij namelijk wat wankel op z’n hoeven…

Zit er ook een airbag in zo’n Canta?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#2.1 Olav - Reactie op #2

Het ding heeft natuurlijk wel een vrij laag zwaartepunt, dus daar moet je best hard mee door een bocht kunnen.

Karin had eerder vandaag nog een filmpje op de Jijbuis staan van een Kantelende Canta, maar die heeft ze zo te zien alweer weggehaald. ;-)

Er was ook niet veel op te zien. O.a. was niet helemaal duidelijk te zien hoe het ding om kon gaan. Kan ook een stunt geweest zijn.

#3 Bolke de big

Ik vind die dingen levensgevaarlijk (net als brommers) er blijft bij een ongeluk niks van zo’n ding over

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3.1 Olav - Reactie op #3

Dat komt niet omdat Canta’s of vergelijkbare wagentjes gevaarlijk zijn. Maar omdat andere (grotere, zwaardere, snellere) voertuigen gevaarlijk zijn. En meestal ook nog bestuurd worden door volslagen idioten.

Ik weet niet precies hoe Cantarijders daarop worden voorbereid, maar ze zullen dus moeten rijden zoals motorrijders dat doen: bijzonder defensief, alsof iedereen om je heen je vijandig gezind is.

De belangrijkste veiligheidsvoorziening van een voertuig zit nog altijd in de schedel van de bestuurder.

  • Volgende reactie op #3
#3.2 Karin Spaink - Reactie op #3

Valt erg mee. Er zit een goede stalen kooi in, en de portieren zijn met ijzer verstevigd. Bij een ongeluk raak je zelf niet snel kapot – da’s wel anders met een brommer…

  • Vorige reactie op #3