1. 2

  ;-)niet man. wat een top-down visie veinst u hier.

  Hele gender gedoe zijn we ontstegen toch hopelijkin 2005, van reptiel tot reticularis tot nieuwe bonk. Man vrouw, pfft, tijdens mijn geologiestudie op de VU heb ik menigeen zien veranderen tot een waar stuk die paste tot wat men zich voelde, niks mis mee. Respekt voor de omzwaai, daar is moed voor nodig.

  BTW, gaatie?

 2. 3

  ja, en toch, “gaat ie”; nooit iemand afkatten op “gaat ie”, heb ik ondanks mijn opvoeding geleerd.
  Altijd eerst kijken naar Oprechtheid, dàn pas ironicynisch doen…

  maar wellicht is mijn reactie ook binnen dat idioom, dus voor dat ik op ‘submit’ kli

 3. 4

  Michael Jackson is ook een omgebouwde man. Maar weer geen transsexueel.
  Volgens mij weten de mensen prima wat transsexualiteit is. Wanneer ze een borstvergroting willen nemen, weten ze ook of ze siliconen of zoutwater implantaten willen, dus deze nuance zal ook wel bekend zijn dunkt me.

 4. 5

  Grobbo, mijn ervaring is dat de mensen het verschil tussen een transsexueel en een travestiet niet eens kennen. Vroeger werd er nog onderscheid gemaakt tussen een pedofiel en een pederast, maar ook daar heeft het volk geen boodschap aan.

 5. 6

  Tijdens mijn inmiddels alweer veels te lang geleden verblijf in Zuid Amerika viel het mij op hoe een machistische samenleving geobserdeerd is door fenomenen als transseksualiteit en travestie. Zonder harde harde cijfers in handen te hebben durf ik hier wel te beweren dat er in Zuid Amerika een hoger percentage mannen wordt aangetrokken door ombouw- en/of verkleedpartijtjes. Tegelijkertijd lopen transseksuelen en travestieten daar veel meer risico om in elkaar getimmerd te worden. Iets wat ik ook een keer live zag gebeuren in een Argentijnse talkshow. Het tot bloedens toe neerstompen van een travestiet werd daar oprecht gezien als volksvermaak. Of Zuid Amerikanen het verschil kennen tussen transseksuelen en travestie weet ik niet, maar dat ze alles wat afwijkt op hun bek slaan dat is zeker (met dank aan de christenterroristen van het Vaticaan)

 6. 9

  @Caprio: Wellicht iets te stekelige reactie, het was een combinatie van dingen.
  De aanzet, alhoewel ongetwijfeld ironisch bedoeld, heeft bij mij toch iets van “met opgetrokken wenkbrouw en krullende lip zeggen dat het gepeupel niet meer kan bevatten dan twee lettergrepen en dus daarom het niet snapt”. Dit in combinatie met tu toi e ren wat U vrijwel nimmer doet laat mijn vingers dansen en soms uitglijden.