NASA worstelt met seksualiteit

I feel sooo high... De NASA maakt zich zorgen dat tijdens lange ruimtereizen seksuele spanningen tussen de astronauten zullen ontstaan. Want wanneer gedurende een reis naar Mars een prille ruimte-relatie stukloopt zou dit eventueel tot geweldadige toestanden kunnen leiden. “People are very primitive in their emotions around partnering and sex” aldus een psycholoog die de NASA adviseerde.

Dergelijke ontregelende seksuele uitspattingen vinden nu al plaats bij langere verblijven op Antarctica, alwaar expeditiegenoten korte heftige relaties met elkaar aangaan (zie: foto’s feestje op Antarctica) of waar men seksuele spanningen op alternatieve wijze probeert te blussen. Om het de kans te minimaliseren dat straks allerhande lichaamssappen tegen het patrijspoortje van het ruimteschip spatten worden astronauten daarom ook geselecteerd op hun tamme libido. In het ISS ging het namelijk al bijna een keer fout:

In an 8-month space station simulation on Earth in 2000, a Russian man twice tried to kiss a Canadian woman researcher just after two other Russians had gotten into a bloody brawl. As a result, locks were installed between the Russian and international crews’ compartments. (NewScientist)

 1. 2

  Nou Carlos, kom jij altijd op die tamme feestjes dan ;-? De enige uitspatting die ik op de foto’s kan waarnemen is een windkus van, overigens leuke dame zeg, Allison.

 2. 3

  Misschien wat minder bekrompen met sexualiteit omgaan?

  Is een individu met een beperkt libido niet ook in andere eigenschappen beperkt? Gaan we nu niet een bekrompen genenpool de ruimte insturen? Als die groep geisoleerd raakt is er te weinig goed genenmateriaal om als soort te overleven.

  Sex beperken kan niet goed zijn. Gewoon wat vrije moraal op een beperkte ruimte kan heel onspannend zijn. Ja is ja. Nee is nee.

  Het is niet het libido dat het probleem is. Bezitterig territoriumgedrag zal een veel groter probleem zijn. Daarnaast: sexuele abberaties kunnen ook lastig zijn. Transsexuelen met hetero op pad kan vervelend worden natuurlijk.

  People are very primitive in their emotions around partnering and sex

  Komt NASA daar nu pas achter? Kennen ze Freud daar wel? High tech staat blijkbaar nog niet garant voor mensenkennis en zelfkennis. Maar dat is eigenlijk ook geen nieuws.

 3. 4

  Larie, ik was opzoek naar de foto’s van een feestje op Antarctica waar een volledig mannelijke crew opgemaakt als vrouwen met reusachtige nepborsten en penissen van de tafel springt. Ooit hier eens gelogd bijna 3 jaar geleden. Maar die foto’s kan ik niet meer vinden. Nee en dit feestje ziet er niet zo wild uit.

 4. 5

  Ergens heb ik ook het idee dat als “wilde feestjes” hoog op je verlanglijstje staan je je niet opgeeft om ‘ns fijn een jaartje op antartica te gaan zitten..

 5. 6

  Ik stel een verplicht rukuurtje voor. is ook goed tegen de osteoporose.
  [img]http://www.secretgeek.net/image/Hal.gif[/img]
  En anders moet de bemanning de besluitvorming bij relationele kwesties over laten aan de boordcomputer.