1. 7

  Heel goed van Dijkstal. Dat zouden meer politici moeten doen. Waarom niet? Als er genoeg argumenten zijn tegen dergelijke types moeten die toch ook te gebruiken zijn?

 2. 8

  Dit soort types die met hakenkruisvlaggen op de foto gaan hoef je van mij niet mee te discussiëren. Die mag je best belachelijk maken. Met figuren die vinden dat nijlganzen (oprotganzen) naar hun eigen land moeten, valt helemaal niet te praten.

 3. 9

  Ik vind het wel goed dat Michiel Smit in debat gaat, dan kan iedereen eindelijk eens een mening vormen aan de hand van zijn politieke kunsten. Ze hadden misschien alleen een wat beter politicus kunnen proberen te vinden dan de uitgerangeerde Dijkstal.

  De hoop is dat het debat niet vervalt in voorspelbare rethoriek (Smit met populistische uitspraken, Dijkstal met Godwins) of voorzien is van een erg onneutrale gespreksleider (bv. de manier waarmee de VRT omgaat met VB, geeft die partij de volle gelegenheid om een slachtofferrol aan te nemen).

 4. 10

  Jammer dat vrijheid van meningsuiting altijd verward wordt door zulk soort gesprekspartners met de (voor zover ik weet) niet-existente plicht-van-derden-om-te-luisteren-en-bovendien-hun-mond-te -houden-wanneer-de-spreker-dat-verlangt.

  Waarom zou iemand in discussie gaan met iemand die wil dat wij zelfklever gaan zeggen in plaats van sticker? Wat is de informatiewaarde die uit zijn mond zou kunnen worden voortgebracht?
  Ik zou de laatste niet zijn om toe te geven dat er af en toe weleens een verstandig woord uit de mond van Smit komt. Ik zeg ook weleens wat verstandigs. Met mij kun je een erg leuke discussie aangaan. Maar Dijkstal nodigt mij niet uit voor een gesprek.

  Duidelijk een showbo-actie, met de bedoeling te showen met het dubieuze liberale gedachtegoed van de VVD, dat zo liberaal lijkt als de vermoedelijke kiezer horen wil… iberaal ja, maar niet zo liberaal dat je een burka mag dragen. (bijvoorbeeld)
  Zo kan Dijkstal zich mooi profileren als een goedwillende cryptofascistenserieusnemer, als alternatief voor de LPF. Zijn imago was immers veelstelinks voor de Rita-stemmer.

  Ik hoop dat er niemand komt.

 5. 11

  Het debat gaat niet door.

  @zazkia: Dijkstal was uitgenodigd door de studentenvereniging, net als Smit. Zij wilden gewoon een debat tussen iemand die een voorstander van integratie is (Dijkstal), en iemand die vindt dat integratie niet moet (Smit). Geen profileringsdrang van Dijkstal dus. Waar je nog wel over kunt discussieren is of je wel of niet met Smit in debat moet gaan. In die zin ben ik het wel met Franz eens: waarom zou je niet met zo iemand in debat gaan als je betere argumenten hebt?