Met Wie duikt Die de Koffer in?


Er heerst een vreemd soort virus in het Belgische politieke landschap. Zeer targetgericht beestje, nestelt zich enkel in blauwgekleurde loge-mannen.

Eerst voor de bijl ging Patrick Dewael. Carrièrevriend van Guy Verhosftadt, trouw vazal, zijn vader vocht in het verzet, brult tegen het Vlaams Blok en voert hun standpunten uit, en is zoals alle blauwen, toch een beetje een parvenu. En Minister Van Binnenlandse Zaken. Met wie duikt ie de koffer in? Greet Op De Beeck! De pittigste kuiltjes van de Belgische teevee. Daarvoor was zij met een collega-radiojournalist die diepe boeken over het midden-oosten schrijft en met sonore stem formidabele complotten in het Middenoosten blootlegt, maar kennelijk niet het diepste uit Greet wist boven te halen. Jef heette die.
Wie hangt? Greet. Zij mag haar veelbelovende carrière bij de VRT opgeven. Foei zegt u? Wel, ze hàd haar minnaar toen HET nog niet bekend was, een opvallend vriendelijk interview afgenomen. Deontologie smeer je onder de oksels tegenwoordig.

Volgende, en dat rolt vandaag als een inkttsunami doorheen de pers: Rik Daems. Parvenu Grand Cru (poseerde ooit in Aria Giovanni-stijl op het bordes van zijn villa), beetje wollige combinatie tussen boekhouder en levensgenieter -het lijkt wel een liberaal. Tot nader order: géén vriend van Verhofstadt.
Met wie duikt ie de koffer in? Sophie Pecriaux!! Wie is Sophie? Sophie is een Franstalige Socialiste, een Rode Barbie van 38. Nu vraag ik u… Hoe paars kan een relatie zijn? Geen idee, dit komt in de buurt, maar het zal snèl geweten zijn. Romantiek! Over de taalgrens heen, man & vrouw, oud & jong, liberaal en socialist… Rik gaat scheiden, want niet alleen is de Kamervoorzitter van de Liberalen als een truffel gevallen voor Kamerlid Sophie, zij draagt zijn kindeken.
Wie hangt? In een persmededeling vandaag heeft de heer Daems gezegd zich voorlopig terug te trekken.
Voorwaar een vruchtbaar virus.
Maar, Sargasso zou Sargasso niet zijn als we tot onze grote tevredenheid nog wat content zouden toevoegen, meer nog, het is dit postje’s reden.
De Belgische pers vertoont doorgaans grote schroom om het privéleven van politici in het openbaar te brengen. Daar zijn wij groot voorstander van. Daarom brengen wij u in primeur dit nieuws als een RODDEL. Niets van waar dus, en als het toch aan het licht komt, weet dan dat u het hier eerst las.
Fluistermodus aan: Onze huidige Eerste Minister, Guy Verhofstadt leeft gescheiden van zijn vrouw, is onlangs verhuisd, en woont samen met een nieuwe dame. Dit melden ons twee bronnen, echte roddelaars. Jammer genoeg geen foto, maar als Guy hèt Nederlands collectief blog een primeurtje wil geven?

En het is verdomme niet eens lente!

 1. 5

  Misschien vrijwilligers onder de lezers, dit is tenslotte een bottom-up medium, en wij betalen in harde pintkes.

  die diepe boeken over het midden-oosten schrijft en met sonore stem formidabele complotten in het Middenoosten blootlegt, maar kennelijk niet het diepste uit Greet wist boven te halen.

  die is goed… overigens is 38 niet jong meer, hoor, maar het is relatief natuurlijk.

 2. 12

  hehe :-) de betreffende belgische politici hebben misschien jaren lang de fatsoenlijke schijn opgehouden om carriere te kunnen maken.. als ze dan 50 worden denken ze dat ze toch wat gemist hebben..is dit nou alles enzo? etc.. voorspelbaar misschien zelfs?

 3. 14

  Er zit toch iets bijbels in, me dunkt. Grijsblauwe heren die tenmidst van een in elkaar stortende partij en coalitie, nog wel wat beters te doen hebben blijkbaar.
  Maar geen kwaad woord verder, integendeel.
  Een pittige Summer Of Love kan menig kabinet best gebruiken.

 4. 20

  Krijg ik van mijn papparazzi bron een mailtje met subject ‘sekstape Guy Verhofstad’ toegemaild, blijkt het weer een of andere Hollywood acteur te zijn.

  Misschien is het die van Radio Donna?
  [img]http://lonestar.typepad.com/photos/uncategorized/leen.jpg[/img]

  NB Subliem getypte pots trouwens!
  de·on·to·lo·gie (de ~ (v.))
  1 [Belg.] plichtenleer

 5. 23

  Ik zag een week geleden wel VLD’ster Margriet Hermans in de Laatste Show, alwaar ze uitgenodigd was aan de hand van uitspraken van haar betreffende haar voorliefde voor dames van de SP.A. Het lijkt erop dat socialistische vrouwen in trek zijn in Belgie…

  Nou moet ik zeggen dat er ook wel wat kwaliteit is, zoals Sargasso zelf ook al had vastgesteld.

 6. 24

  Weuh? Nooit te oud om te leren. Blijkt ‘deontologisch’ een heel andere betekenis te hebben in mijn landje, niet verwacht…
  Dank Mark, deze opmerking an sich is al een pots waard.
  Over het niet kennen van deontologisch gedrag in Nederland, en het niet toepassen ervan in België.

 7. 28

  Martine Preenen?

  [img]http://www.kwispels.be/kwis1997/r8v2.jpg[/img]

  Of K3, en dat hij er daarom zo afgemat uitziet de laatste tijd..

  [img]http://www.doe-i.nl/images/brussel_thumb.jpg[/img]