1. 2

  Het moest ook haast wel zoiets zijn, er werd immers amper getrokken of geduwd. Sommigen schijnen het onderdeel van de sport te vinden om je tegenstander met alle middelen uit zijn evenwicht te brengen. Dat alles in het kader van “als de scheids er niet voor fluit, dan mag het dus”.

 2. 4

  Vanuit Amerikaans oogpunt is zijn reactie natuurlijk volkomen begrijpelijk, zelfs terecht. Terrorist! Alleen al de insinuatie is erger dan het daadwerkelijk zijn van een hoerenloper, moederneuker en moordenaar tegelijkertijd.

 3. 11

  @Phonkee: Ja, begrijpelijk. Ik vind de soundtrack van het tweede filmpje ook wel toepasselijk. “No quiero jugar”. Doet me overigens ook terugdenken aan Nederland-Portugal, “geen zin om te spelen”.

 4. 12

  Ik vond persoonlijk het gefluit van het publiek op Italie (na de Zidane kopstoot) bijzonder onsportief. Materazzi en Italie waren ten onrechte gebeten hond. Je wil ook niet weten waar Zidane Materzzi voor uit heeft gemaakt (die Zidane is echt een misselijk kereltje hoor). ik vind het een schande dat ze zoiets uitroepen tot speler van het toernooi. Laten we meteen Dopinggebruiker Basso maar uitroepen tot wielrenner van het jaar, dat geeft ook zo’n sportief signaal.

 5. 16

  ik heb ook al gelezen dat materazzi zijn zus voor hoer uitgemaakt had (volgens brazilianen) en volgens de agent van zidane zijn moeder voor hoer

 6. 17

  Na die filmpjes gezien te hebben ben ik van mening dat het een gerechtvaardigde actie was.

  Hoe zeggen ze dat ook weer hier,..:

  Boontje komt om zijn loontje,…v.w.b. die kopstoot dan.

  De beker hebben die Fransen dan niet,..en helaas heeft die non-voetballer van een Matenazzi deze titel achter zijn naam.

  Maar deze schitterende kopstoot tegen een voetbal-nazi neemt niemand mij meer af !!!…:)

 7. 18

  @TRS, Om mij begrip der dingen te vergroten ben ik Arabsich gaan leren terwijl ik in Amsterdam/oost woonde. Vanaf dat moment ben ik heel erg geschrokken wat mijn vriendin naar haar hoofd geslingerd kreeg terwijl we zo over straat liepen. Niet sporadisch maar telkens weer in elke straat op elke hoek met uw vocabulaire.

 8. 19

  Om aan te vullen, in de lijn van deze topic. Ik sloeg er niet op los alhoewel ik mij dat met mijn volgens de nederlandse wet offensieve wapenhanden dat zonder risico had kunnen doen. Dat is het verschil, defensieve benadering is een vereiste, escaleren zuigt.

 9. 20

  Dat italie de gebeten hond is daar ben ik het niet mee eens. Je weet wat ze zeggen ACTIE….REACTIE!!!
  Frings (Duitsland) uit de wedstrijd laten halen dat noem ik nu onsportief en achterbaks….of voorbedachte rade?!? Bang dat ze zouden verliezen!
  Rossi met zijn elleboog naar mc Bride……wat is dat dan? Maar verder was het een geweldig WM waar ik echt van genoten heb.

 10. 21

  Fransen hebben sinds enkele jaren met flair de rol van minst sympathieke volk overgenomen van de Duitsers.

  Hadden de Britten het toch bij het juiste eind.

  Blij dus dat Italië gewonnen heeft.

 11. 22

  Zelf ben ik belg met Italiaanse roots. Globaal gezien ben ik blij met Italië als Wereldkampioen. Ik heb vele wedstrijden gezien en zij zijn samen met Duitsland, Argentinië en Frankrijk één van de ploegen die meer dan 1 maal goed heeft gespeeld.
  Tegen Frankrijk waren ze de mindere – daar moet je geen Cruyff voor zijn. Vanaf de 2de helft domineerden de fransen op alle vlak. Zelfs met 10 in de verlengingen kon mijn Squadra geen vuist maken.
  De penaltyreeks is gokken natuurlijk met de bal van Trezeguet die 2 cm te hoog was- waardoor dan ook de eindzege vast stond.
  Een beetje een wrang gevoel – winnen en toch 75minuten de mindere zijn.
  De reactie van Zidane is niet goed te praten ; dat wist hij zelf ook 10 seconden nadat hij zijn hoofd plantte in de borst van Materazzi.Het kan gewoon niet – maar het gebeurd nu éénmaal.
  Alleen vind ik dat ook Materazzi een serieuze boete moet hebben ; ik vind het kleinzielig om tijdens het voetbal iemand uit te maken en gezien de bruuske reactie van Zidane zal het wel niet bij gewoon « klootzak of lul » zijn gebleven.
  Iedere speler heeft zijn grenzen en ik kan jullie verzekeren dat bij velen de grens nog onder deze van Zidane ligt.

 12. 23

  Als ik die link in # 9 bekijk kan ik mij niet beheersen. Dat die profs dat wel kunnen is grote klasse!

  Die Materazzi moet per direct geroyeerd worden!

  (Zelf ex-ijshockeyer dus ik had allang een stick in z’n nek gelegd!)

 13. 24

  @20: Rossi en zijn elleboog kregen ook rood (en schorsing). Waarom Zidane dan niet? Als je iemand opzettelijk letsel probeert toe te brengen verdien je terecht rood in het voetbal.
  Die kopstoot was niet de schuld van Italie, dat was de schuld van Zidane. De enige die uitgefloten had moeten worden vanaf dat moment was dan ook Zidane.

  Ik vond het overigens helemaal geen geweldig WK. Veel matige wedstrijden, veel overtredingen, ook veel ander onsportief gedrag. Een WK om snel te vergeten.

 14. 25

  Hoewel offtopic is de reactie van Larie zeer interessant:

  “Om mij begrip der dingen te vergroten ben ik Arabsich gaan leren terwijl ik in Amsterdam/oost woonde. Vanaf dat moment ben ik heel erg geschrokken wat mijn vriendin naar haar hoofd geslingerd kreeg terwijl we zo over straat liepen. Niet sporadisch maar telkens weer in elke straat op elke hoek met uw vocabulaire”

  Uw begrip is groter geworden, Larie?

 15. 26

  Die kopstoot had los in zen bakkes moete zijn,volg al te lang italiaanse voetbal om te weten wat voor ne laffe smeerlap materazzi wel is.

 16. 27

  Tja, die filmpjes in #9 zijn inderdaad niet fijn.

  Maar voor we ons nu weer lekker boos gaan maken over een spijkerharde Italiaanse speler, zullen we dan ook meenemen de smerigste overtreding van het toernooi (in ieder geval de smerigste die ik gezien heb) gemaakt werd door een Nederlander?
  Boulahrouz-C. Ronaldo.

  Aschuwelijk, maar blijkbaar hoort het bij het spelletje.