Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Mensen die ik echt niet kan begrijpen zijn wel die types die op zonnige zondagen op de motor met z’n vijftigen achter elkaar aan gaan rijden. Je ziet dit kuddegedrag niet alleen bij motorrijders. Het lijkt wel of er voor ieder automerk en halve gare brommersoort een fanclub bestaat die bij voorkeur op de eerste zonnige zondagen van het jaar in colonne door het land trekken.

Ik dacht dat het hebben van een motor juist vrijheid en individualiteit benadrukte? ‘Snachts met 210 km/h (met of zonder geile blonde vriendin achterop) over de autosnelweg de duisternis in vliegen. Dat is pas leven ! Maar met z’n vijftigen door gedrempelde woonwijken sleuren is toch het toppunt van gekooide triestheid ?!

Dankzij mijn tijdelijke verblijf in de provincie heb ik vandaag diverse conformistische colonnes mogen aanschouwen. Honderdenvijftig vadsige vijftigers op te luxe motoren met amerikaanse vlaggetjes verstoorde mijn Moederdagontbijt. Vijfenzeventig Solex-nerds: daar kon ik nog wel weer om glimlachen. Maar een kudde van veertig lelijke BMW-cabrio’s kreeg van mij de middelvinger. Als de kudderijder de ultieme uitkomst van de evolutie is, ben ik liever een fossiel.

[kudderijden: misschien is dat wat voor de volgende weblogmeeting? ]

0

Reacties (17)

#1 GJ

~doe mij maar wel eentje met die blonde geile vriending…

 • Volgende discussie
#2 Lilith

Wat ik mij afvraag is, waarom ik dan geen vriendje met een motor heb …..
Trouwens Carolos, ‘halve gare brommersoort’??! Wou jij vechten ofzo?? Oude brommertjes zijn tha bomb jah! Tsssss ….! Maar goed, ik snap wel dat er nix aan is als er zo’n colonne voorbij pruttelt en knalt, maar voor een brommer- & motorbeurs (‘klassiekers’ dan he) kan je mij toch wel wakker maken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 TbosS

Carlos, pas nu op, je speelt met je leven! Zometeen komen deze knuffelberen je even door elkaar husselen:

http://www.hellsangelsamsterdam.nl/foto/pages/ik_ok.jpg

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Jan des Bouvrie

Bij een vriend van mij in de straat woont een oude, gepensioneerde hells angel. Het is een vervuilde, vieze man die in een Citroen BX rijdt die zo oud is dat hij volgens mij allang geen wegenbelasting meer betaald. Hij schijnt die auto ook alleen maar te gebruiken om zijn twee stinkende honden rond te rijden of om bier te halen. Tsja, sex, drugs en rock & roll maakt misschien echt wel meer kapot dan je lief is… Ik vraag me dan af: zou er ook een Hells Angels verpleeghuis zijn? Kunnen ze lekker in een verchroomde rolstoel achter elkaar kolonne rijden!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Jan des Bouvrie

Moet natuurlijk “betaalt” zijn. Spellen blijft lastig als je snel typt (of misschien begint de drank bij mij ook al zijn tol te heffen). Zijn overige lullige foutjes die de spellingchecker er ook niet uithaalt (in het Engels haal ik bijvoorbeeld “extent” en “extend” vaak door elkaar: omdat het allebei correcte woorden zijn vind winwoord het allemaal prima).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 mark

vindT ;-)

Teeuwen over de stoere lederboys: “als je op televisie zegt dat de Hells Angels een criminele bende is, dan komen ze je bedreigen. Dat is net zoiets als van iemand zeggen dat-ie loodgieter is en vervolgens komt-ie je kraan repareren”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Jan des Bouvrie

Ach ja: vind / vindt: weer zo eentje die de spellingchecker er niet uit haalt. Overigens heb ik ooit eens in Intermediair gelezen dat hoe hoger mensen in een organisatie komen, hoe meer spelfouten ze in e-mailtjes maken. Dit zou komen omdat ze het drukker hebben en de mailtjes even vlug schrijven. Onbewust herkennen ondergeschikten dit en hebben ze meer respect voor korte mailtjes met relatief veel spelfouten, omdat ze een soort gezag uitstralen.

Je begrijpt dat ik dit een erg interessante theorie vind. (eerste persoon enkelvoud dus alleen de stam zonder ’t’)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 pablow

terechte observatie, te zielig voor woorden allemaal. De babyboomer door de bocht.

Waarom de Angels erbij gehaald worden begrijp ik niet. Die rijden niet in zo’n lullig collonnetje op een zondagmiddag, maar laten dan de hele stad afzetten, en dan niet bepaald zielig. bij mij dwingt dat diep respect af. ik zeg herman brood

en over oudedagsvoorziening van de mannen zou ik me niet druk maken, dat is prima geregeld …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Jan des Bouvrie

Ik heb eerlijk gezegd zeer weinig respect voor een groepje mannen met motoren die zich met veel machogedrag en wapens over de weg razen op hun motoren en iedereen die het niet met ze eens is in elkaar slaan. Maar misschien ben ik bevooroordeeld.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 TbosS

Tja de observatie van Carlos zal wel niet rechtstreeks op de Hells Angels slaan. Maar zoals JdB terecht zegt: respect dwingen de heren zeker niet af. Trouwens, ik zie nooit één Hells Angel. Ze komen mij toch altijd in groepjes voorbij knetteren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 pablow

ik zeg we komen duidelijk in verschillende kroegen. Ik ken er een aantal vrij goed en zijn gewoon goede gasten zolang je normaal blijft doen.

Bij mij dwingt men overigens wel respect af; met koninginnedag hadden ze leuk feestje op de nwe binnenweg, werden er een paar antilianen erg vervelend, en dan wordt dat gewoon opgelost. doen ze nooit meer nu ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Jan des Bouvrie

Ik dacht dat we in Nederland een systeem hadden waarbij we geen eigen rechtertje spelen. Maar daar geloven de Hells Angels kennelijk niet in getuige het commentaar van pablow. Gewoon goede gasten zolang je normaal blijft doen he? Dus zij bepalen wat normaal is en wat niet (en die normen zouden wel eens heel erg kunnen afwijken van wat de gemiddelde Nederlander normaal vindt) en als je daar niet aan voldoet dan slaan ze je helemaal verrot. Nee, lekker groepje is dat. Net zoals op dat popfestival in Californie begin jaren zeventig waar ze toen mensen zomaar in elkaar sloegen en iemand zelfs vermoordden. Die mensen verdienden dat ook zeker omdat ze niet normaal deden en de Angels het even ‘opgelost’ hebben. Nee, die dode doet dat inderdaad nooit meer.

En het is niet alsof het nu allemaal anders is: een paar jaar terug werd bij een inval in hun honk weer een enorme berg verboden wapens gevonden. Een inval die de politie alleen maar durfde te doen met heel veel man speciale eenheden erbij. Zo normaal en vredelievend zijn de Angels namelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 pablow

Altamont ja, maar dan moet je het wel goed vertellen.(documentaire “gimme shelter”) Angels waren ingehuurd als security dus dat “zomaar” van je is niet juist. Zij waren degenen die de orde moesten bewaken, en als je dat zooitje op en rond het podium zag, kan ik me wel wat voorstellen bij een tik links of rechts. Dat zou nu door “proffessionele beveiliging” echt niet anders gaan.
Die dode kwam met een pistool aanzetten, moet je er wel even bij vertellen. en dan heet zoiets noodweer, of zelfverdediging, desnoods doodslag, maar moord zeker niet. (wat nou als die creool mick jagger of keith richards had afgeknald ? wat had je dan gezegd ?)
Angels in de jaren 60/70 hadden een heel andere reputatie dan nu. Toen was dat verschil met de hippies e.d. niet zo groot, dus helemaal onlogisch was het niet om ze in te huren, want zij hoorden er als vertegenwoordigers van hun/de tegencultuur ook gewoon bij.(en zeker bij the rolling stones …)

“enorme berg verboden wapens” ????
2 pistolen ofzo op dat hele terrein, en mensen aanwezig met een wapenvergunning.
(wat ik op zichzelf wel bizar vind …)
dus helegaar niet verboden, is allemaal met een sisser afgelopen, ook dat vertel je er niet bij.

Het normaal waar ik het over heb zal niet zoveel verschillen met de gemiddelde Nederlander hoor, alleen durven zij inderdaad wel op te treden waar de rest zeurt over blauw op straat.
(je ken ’t antiliaanse probleem op de binnenweg richting delfshaven ? no go area’s enzo ? de politie stond erbij en keek erna en kon een glimlach niet onderdrukken …)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Jan des Bouvrie

Ik heb wel heel wat andere interpretaties van altamont gelezen. Je vergeet er ook bij te zeggen dat Mick Jagger tot twee keer toe vanaf het podium vroeg of het nou echt nodig was, toen de Angels met biljartkeus een weerloos meisje in elkaar ramden.

Ik houd niet van groepjes mensen die zich niet storen aan regels en steeds met veel geweld het recht in eigen hand nemen. Eerlijk gezegd voel ik me een stuk onveiliger in aanwezigheid van een groepje Hells Angels dan bij het gemiddelde groepje allochtonen. Natuurlijk zijn er grote problemen met bepaalde groepen jongeren en ik zou ook willen dat de politie slagvaardiger kon optreden (neem als recent voorbeeld de onrust op de trein naar Enkhuizen), maar ik denk niet dat het de oplossing is om er een groepje gewelddadige, anarchistische motorfreaks op af te sturen. Dan is het einde zoek.

Maar goed: laat ik er maar over ophouden. Straks staan ze ook bij mij op de stoep om me in elkaar te slaan. Ik herinner me nog de bedreigingen aan het adres van Barend en Van Dorp toen die wat onaardigs over de Angels zeiden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 pablow

is waar ja, totdat meneer Jagger doorhad wat er allemaal aan de hand was, toen werd ie stukken genuanceerder.
was een hele grote bende in Altamont, vreselijk slecht georganiseerd, en dan kunnen de dingen vreselijk fout lopen. gaat mij echt te ver om daar de Angels op aan te kijken, die konden daar slechts op reageren.
Ik voel me tussen hen duidelijk niet onveilig, sterker nog, me zelden zo veilig en onaantastbaar gevoeld als op hun feestjes. Moet je eens proberen om in je eentje naar delfshaven te wandelen s’avonds, wordt je 10 keer overvallen en niet 1 keer door een blanke. politie doet alleen maar wat als je weet wie het gedaan heeft en kan zeggen waar ie nu is. nee , doe mij maar een nononsence benadering van en nu de straat uit …
Barend en Vdorp moeten niet zeuren, gewoon ongeloofelijke mietjes, je laat je toch door niemand de mond snoeren ?
het is niet mijn man, maar wat dat aangaat dan meer respect voor peter R de vries die dit soort confrontaties wel aandurft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Jan des Bouvrie

Goed Pablow: let’s agree to disaggree. Het is duidelijk dat we het niet met elkaar eens zijn, maar ik weet ook te weinig van the Hells Angels om deze discussie op een juiste manier verder te voeren. Echter nog 1 vraagje: ben je zelf lid van the Hells Angels of ben je slechts sympathisant?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 pablow

geen lid, en sympathisant is me ook al te dichtbij, maar heb wel erg veel respect voor dit soort vormen van onvoorwaardelijke broederschap.
(kom je verder volgens mij alleen bij voetbalsupporters tegen …)

 • Vorige discussie