Gebruikte Saoedi-Arabië een kernbom in Jemen?

Veel ruis in de krochten van het internet de laatste dagen. Diverse video’s over al dan niet een kernexplosie in Jemen steken de kop op. Dit is de oudste die we konden vinden.
Dat maakt gelijk ook de hele kwestie onduidelijk. Verschillende versies geven verschillende data voor de explosie. Of zijn het meerdere explosies? Er zijn zelfs versies die spreken van een samenwerking tussen Israël en Saoedi-Arabië in deze. Over onwaarschijnlijke combinaties gesproken.
In de commentaren staat soms de suggestie dat het een zware bunkerbuster zou zijn. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat er een voorraad geraakt wordt waardoor explosie extra groot is. Sommige versies laten nog lang knallen achteraf zien.

Wie weet hier meer van?

Reacties (17)

#1 Krekel

Er staat wel meer in de krochten van het internet.

Speaking of which, lekkere linkjes trouwens:

– “bloodthirsty psycho Jews,”
– “the Jew spew media”
– “crypto Jewish regime in Saudi Arabia”
– “Yemeni resistance to Jew tyranny”

#2 Bismarck

Die twee filmpjes zijn in ieder geval alle twee geen kernbommen. Veel te lichte explosie en de paddenstoel is veel te laag (zelfs bij lichte nucleaire explosies heb je het al over kilometers hoge paddenstoelwolken).

Verder: waarom zou Saudi-Arabië kernwapens van Israël betrekken, als ze die al van Pakistan kunnen krijgen (want door de Saudi’s betaald)?

#3 Bolke

Nope, eerder MOAB achtig iets, maar daarvoor zijn de explosies nog te licht.

#4 gbh

Heb dit een tijdje geleden al gezien en daar werd gesproken van een opslagplaats met Scud’s die door Saoedi-Arabië werd geraakt.

#5 Steeph

Scud’s in Jemen? Hoe komen die daar dan?
En welke gek bewaart ze in buurt grote stad?

#6 gbh

@5: Houthi Rebel Scud Missile Depot Explodes After Saudi Airstrike In Yemen – Yemen War 2015

https://www.youtube.com/watch?v=lqdUfqjI9R4

Zelfde beeld komt er in voor.

https://www.youtube.com/results?search_query=Houthi+Rebel+Scud+Missile+Depot+

#7 Olav

Zoals al gezegd, duidelijk geen kernwapens. Vraag me af hoe het idee zelfs maar in de wereld komt. Als het wel zo was dan zou dat trouwens héél slecht nieuws zijn. Dus bid maar dat het zover niet komt.

Dan dit:

Er zijn zelfs versies die spreken van een samenwerking tussen Israël en Saoedi-Arabië in deze. Over onwaarschijnlijke combinaties gesproken.

Vind ik niet zo heel erg onwaarschijnlijk. Ze hebben een gezamenlijke vijand, Iran.

#8 Bismarck

Misschien ook nog relevant, want één van de links voert als bewijsvoering aan dat het om een F16 gaat, die Saudi-Arabië niet heeft. Die meneer vergeet voor het gemak dat bijna de halve Arabische liga mee doet met Jemen bombarderen, waaronder de F16-gebruikers Egypte, Jordanië, Marokko en de Emiraten. Er is zelfs een Marokkaanse F16 boven Jemen neergeschoten. De Jemenieten zijn dus eerder slachtoffer van Soennitische tirannie.

#9 Bismarck

@5: Waarschijnlijk nog een erfenis van voor de vereniging, toen Zuid-Jemen een bondgenoot van de Sovjet-Unie was. Dat land deelde Scuds uit aan ongeveer alle bondgenoten in het Midden-Oosten (en ook daarbuiten). Het zou me niet verbazen als ze daar al liggen vanaf dat Saleh de baas in het hele land werd.

#10 Joost

Een nuke is meetbaar. Dat kan je niet geheim houden.

#11 Krekel

@10: Wat als het zo’n supergeheime nuke is, die geen nucleaire kettingreactie veroorzaakt?

#12 Tinbergen

Beetje raar om de ‘usual suspects’ te verengen tot S.A..
De VS schrikken hier niet voor terug, zoveel is al gebleken. Qatar dient als thuishaven van hun vlooteenheid in het M.O..
Ze hebben tenminste 7 oorlogsbodems voor de aanval op Jemen (en als ze toch bezig zijn, doordenderen naar Teheran) voor de kust dobberen.
Dan is er nog sprake van dat de BV-Israël naar verluid de hand heeft kunnen leggen op een atoom-onderzeeer van Duitse makelij.

Ook is er sprake van tenminste 2 neergehaalde jager/bommenwerpers, 1 van het type F15.
Ook zijn er beelden – internet heeft natuurlijk, uit de aard, geen krochten – die niet duidelijk, zoals de uwe hier, geen kernexplosie laten zien.

Het is ernstig genoeg – en de geallieerde fascisten uit naam van het Westen zijn tot alles toe instaat, bewijzen ze keer op keer – om dit serieus te nemen. Trigger happy. Hoe meer burger doden, hoe liever de NAVO het heeft.

De NAVO gebruikt wereldwijd het hele arsenaal Con., C,B en H. wapens. Conventionele, Chemische, Biologische en Hybridewapens. Het is bekend dat de NAVO de EU terroriseert met de terreurtak Gladio.
http://www.theneeds.com/read/n8114609/this-explosion-in-yemen-looks-like-a-jalopnik
http://www.veteranstoday.com/2015/05/21/358343/

Dan ziet u dezelfde onmiskenbaar bijzonder intensieve lichtbol mid-air en karakteristieke paddestoelwolk, 2 verschillende filmers, uit verschillend perspectief.
Hoe lang duurde het niet aleer de NAVO hun hoax over de gifgas aanval in Syrië moest inslikken? Toen bleek dat het VSL (doodseskaders onder commando van ambassadeur Robert Ford) die burgers met gifgas hadden gedood.
De Navo liegt al 50 alle oorlogen aan en bij elkaar. Begint ze – vrijwel zonder uitzondering – zelf.
Ik zal het voor de minder terzake ingevoerde lezer maar citeren:

President Truman, bevestigde NATO onderworpenheid aan de VN, in April 12, 1949, voor de Senaat:
“De 12 landen … VN verdrag, en onderwerpen zich aan maatregelen die de Veiligheids Raad besluit te nemen ….” (9)
In a 1960 speech and pamphlet
“The Goal is Government of All the World,”

Nog 1 ding. Melden de media niet. Zo ook onze leiders.
De Navo heeft zichzelf al uitgebreid met de golfstaten, van S.A. t/m Israel en Libanon.
Onmisbaar te weten om te begrijpen wat er gebeurt.
Kijktip:
http://archive.larouchepac.com/ww3

#13 kevin

Laat dit soort onzin in die diepe krochten van het internet, alsjeblieft.

#14 zuiver

@13: ah struisvogel…
Het ontzenuwen van dit soort zaken houdt je scherp.

#15 Dehnus

@2: En de flits ook veel te zwak, een Kernbom kan je niet rechtstreeks inkijken want dan ben je gewoon blind. Dat zal bij de kleinere echt niet anders zijn.

#16 AndreSomers

@11: Het hele punt van een kernbom is toch juist die nucleaire kettingreactie? Anders gebeurt er niet zo veel. Of heb je het over een vuile bom?

#17 zmoooc

Een kleine tactische nuke is lichter dan de zwaarste MOAB’s. Verhalen hierboven in de comments over paddestoelhoogte en flits lijken me geen doorslaggevende argumenten – je kunt bij mijn weten het verschil tussen de zwaarste conventionele wapens en de lichtste nucleaire met het blote oog niet goed genoeg zien om dit soort conclusies te kunnen trekken. Desalniettemin is er geen enkele reden om er vanuit te gaan dat dit een nuke zou betreffen. En, inderdaad, er zijn nogal wat satellieten die zich bezighouden met het detecteren van nucleaire explosies. Als het een nuke was geweest hadden we het al lang geweten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*