Kathrine Switzer: eerste vrouw die de Boston marathon liep

TOEN – In 1967 rende er in de VS voor het eerst een vrouw mee in de marathon. De organisator reageerde furieus: ‘crusader’ riep hij en probeerde haar tevergeefs te stoppen. Dat veel moslims achterlopen in emancipatie is wel duidelijk, maar of ze 500 jaar achterlopen..? FILMPJE!

Reacties (7)

#1 HansR

Leuk filmpje. Idd moslims lopen minder dan 50 jaar achter en gaan ons waarschijnlijk inhalen. Wet vd remmende voorsprong en zo.

Maar is het mogelijk om rechts dat “Beeld van de Dag” eens op chronologische volgorde te plaatsen. Zoiets als WvdD. Nieuwste bovenaan en zo.

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

Bij het schaatsen en wielrennen is het nog niet zover. Daar doen de vrouwen nog aanmerkelijk kortere afstanden.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#2.1 Yevgeny Podorkin - Reactie op #2

Marathonpeloton vrouwen doet gewoon de volledige afstand van Elfstedentocht hoor (en volledige triathlons)

Op de OS dit jaar liep er toch ook al een Afghaanse hordeloopster mee? De volgende keer zul je er zien zonder sluier en broekrok…want dat is geen doen over zo’n horde.

#2.2 Bismarck - Reactie op #2.1

De Elfstedentocht, is die nog gehouden dan, dit millennium? Ik doel natuurlijk op de officiële wedstrijdkalender, waar de vrouwen de 10km op de lange baan niet rijden (sterker nog, het wereldrecord 10km voor vrouwen wordt door de UCI niet eens erkend). Overigens rijden de vrouwen in het marathonschaatsen doorgaans ook kortere wedstrijden. Hetzelfde is waar voor het wielrennen, waar de vrouwen dit jaar op het WK nog niet half zover fietsen als de mannen.

#2.3 Yevgeny Podorkin - Reactie op #2.2

Heeft toch puur met verschil in fysiek te maken niet met uitsluiten vanwege ras of sekse..

Sablikova rijdt menig vent naar huis op de 10 km overigens.

#2.4 Bismarck - Reactie op #2.3

Precies, Sablikova rijdt de 10km erg goed (ze is daarin niet de eerste vrouw overigens). Maar nooit op een officiële wedstrijd en geen keer ging haar tijd de boeken in als wereldrecord.

#3 Henk van S tot S

Kun je nagaan hoe die koersbaas had gereageerd als het een negerin was geweest (ik zag ook geen negers)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie