Islamextremisme kan leiden tot derde wereldoorlog

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De Amerikaanse 4 sterren generaal John P. Abizaid ziet het allemaal nog wel zitten in Irak. Amerika kan en zal winnen, zolang als de media het beeld maar niet meer vertekend. Het enige wat Amerika moet doen is binnen 6 maanden het sektarisch geweld de kop indrukken anders kan het leiden tot de derde wereld oorlog! Ja, u leest het goed, de Derde Wereldoorlog!

“I believe our failure to address the major problems of extremism can lead to World War III”

Ik zie zelf nog wel wat stappen tussen de chaos in Irak en een derde wereldoorlog, maar als de commandant van alle Amerikaanse troepen in het middenoosten het zegt, zal het wel zo zijn.

Bangmakerij ten top of vooruitziende blik??

Reacties (14)

#1 troebel

De hoogste militair verwoordt het standpunt van zijn baas, Bush. Sommigen die het vechtwerk voor Bush en Abizaid doen ervaren de werkelijkheid anders.
Een hoog te waarderen bron over de USA en de oorlog is : War and Piece

 • Volgende discussie
#2 va po

wel wil ik een verbeten brengen aan de titel van de artikel als dat nog mag van die klote amerikaan…hm hm
ISLAMEXTREMISME EN WESTERS HYPOCRIET, DOMINANT JUDEO-CALVINISME KUNNEN SAMEN LEIDEN TOT DE DERDE WERELD OORLOG!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joost

Va Po, je begint te vervelen… Heb je nog andere mantra’s?

@Packet: Ik denk inderdaad dat er een confrontatie tussen de twee manieren van leven gaat komen. Ik denk echter dat de hoge heren generaals weinig invloed zullen hebben op de uitkomst ervan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 prometeus

@3 Palestina-conflict, dictatoren die in het zadel gehouden worden door het westen omwille van olie, Irak (in feite hetzelfde, maar omgekeerd) en globalisering: ik denk dat de islamieten het op een gegeven moment zat zijn. Maar of dat tot een wereldoorlog zal leiden…

Daarvoor moeten supermachten zich gaan roeren. Maar de EU, China, India en Rusland zijn of a-religieus of hun godsdienst/levensovertuiging botst niet (zo hard) met de islam. Dan blijft de VS over. De fundamentalisten zijn er al mee in oorlog, maar dat is meer een guerrilla oorlog op eigen bodem. Al met al word je er dus niet vrolijk van, maar een wereldoorlog…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Joost

Misschien een wereld-strijd van levensstijlen. Er zullen in ieder geval weinig tanks gebruikt worden. En als die wel gebruikt worden: Aan de ene kant heb je de EU, de VS, China en Rusland. Aan de andere kan een handjevol slechtbewapende landen.

Een overmacht van 1000 tegen 1.

Een traditionele oorlog zal het dus nooit worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 prometeus

“En als die wel gebruikt worden: Aan de ene kant heb je de EU, de VS, China en Rusland. Aan de andere kan een handjevol slechtbewapende landen.”

Dat bedoel ik: voor een wereldoorlog heb je hommeles tussen supermachten nodig. Vraag is wel: in hoeverre zijn fundamentalistische moslims in staat “het conflict” te exporteren? Voorbeelden van succesvolle ondernemingen hebben we inmiddels genoeg…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Packet Storm

En het “voordeel” van een wereldoorlog is dat het op een gegeven moment gewoon afgelopen is.

De Amerikaanse troepen zitten nu al langer in Irak dan dat ze in de Tweede Wereldoorlog zaten. En voorlopig is er nog geen einde in zicht.

Gejat van de site van Michael Moore:

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 knut

@7 die goeie ouwe tijd. Kon je tenminste nog gewoon een atoombom kwijt en had je geen last van reporters en ethiek. Daad- en overtuigingskracht vh westen was toen veel groter.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 troebel

Vooral het morele gelijk van het westen was in die goeie ouwe tijd groter, toen je, als je dacht tegen het fascisme te vechten tegen het fascisme vocht. Bush, Blair en hun spindoctors oreerden alsof ze WO3 lieten voeren, maar gelukkig sprak Lincoln(?) ooit een waar woord met: ‘You can fool some people all of the time, you can fool all people some of the time but you can’t fool all people all of the time’.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 va po

@3spuyt: wanneer bepaal je of iemand vervelend is? moet ik zomaar een artikel accepteren? of zal ik begrijpen dat ik niet meer welkom ben?
ik vond de titel niet passend, dus ik kon toch mijn mening geven…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Roy

@va po: je mag zeker je mening geven, maar probeer het voor ons een beetje inzichtelijk te maken, want anders komt het voor ons wat raar over. Een mening is niets waard zonder onderbouwing.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 yggiz

er kan zelfs al gesproken worden van een derde wereldoorlog!
het is vrijwel onophoudbaar bezig:
iran produceert kernwapens en is een dolle hond die de bommen overal naartoe kan gooien.
amerika heeft sowieso de wereld in handen en wil het zo houden, dus zal troepen naar iran sturen: daarop stuurt iran zijn leger eropuit.het anti-moslim-conflict wordt dan zo groot dat ieder europees land moslims onderdrukt, en later zelfs zich als hitler gedraagt.en ieder is slecht, dus andere landen kunnen weinig verzet tonen tegen de wereldmachten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 peter

onderwerp: 3e wereldoorlog. Ja, waarom niet. Eens om de zoveel tijd moet de boel weer opgeschoond worden. Het westerse probleem: hoofddoeken, burka’s,. Men praat over integratie van buitenlanders. Als Amsterdammer zie ik het volgende: ik zie op straat marokkanen en turken, gekleed in shalaba’s. Ik heb er geen kontakt mee. Ik ben westers, anno 2007. Ik werk hard, betaal belasting. De shalaba people: zij leven in hun eigen wereld. Zij praten anders, m.a.w. ik kan hun niet verstaan, m.a.w. zij hebben blijkbaar nog geen inburgeringscursus gevolgd. Dit is foute boel!! Hier leven twee bevolkingsgroepen naast elkaar, zonder kommunikatie. Zeer eng!
Ik ga naar de plaatselijke moskee, lekker voordelig mijn haar laten knippen. Kontakt tussen de kapper en mij: Heb je tijd?. Goed vriend, half uur luidt zijn antwoord. De praktijk leert, dat een half uur een uur wordt. De kapper kan dit niet uitleggen. Gelukkig begrijp ik hem wel.Hij heeft geleerd een half uur te zeggen.

Integratie: welnee, in Nederland wonen achterlijke bergturken en uitschot Marokkanen, die de boel gewoonweg verkloten. Deze gasten moeten er gewoonweg eruitgerot worden. Ik zit hier helemaal niet op te wachten.

Peter

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 anderS

@ Packet storm:

vrij vooruitziende blik vrees ik.
Half jaar voorbij en geen controle in Irak. Afghanistan blijft bij Kabul en eilandjes, Pakistan begint ook t bezwijken onder interne druk.
Syrie, Libanon zien onredelijk veel onrust.

Alles bij elkaar een lap grond met voornamelijk moslims waar je een kalifaatje kan creeren waar je U tegen zegt.

Zal niet van vandaag op morgen gebeuren, maar een beetje vooruitzinede ayatollah heeft hier wel 50 jaar oorlog voor over.

En ze zijn vandaag nog geen wereldmacht, maar ze hebben wel wat vriendjes gemaakt waarmee ze de oliemarkt sterk kunnen beinvloeden.

En wat moet een wereldmacht doen als de bevolking ze niet goedgezind is?

Of ben ik paranoia….en komt het allemaal weer goed..

 • Vorige discussie