Het volledige Wilders-interview door Muntz en Van de Wint

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (2)

#1 HansR

Ik ga geen 1 uur 50 minuten dit aanhoren. Maar al zappend blijf ik bij mijn vorige analyse waarvan ik de link even kwijt ben. Is die nog makkelijk te vinden?

Wel viel ik op een opmerking van hem: hij blijft erbij dat de islam een politieke ideologie is. Dat is niet slim. Het is een religie net als het christendom die voor politieke doeleinden wordt gebruikt. Dat is toch anders.

Verder heb ik hier niets mee.
En ook niet met Wilders.

  • Volgende discussie
#2 Sparta

ideo·lo·gie (dev; ideologieën; ideologisch, ideoloog)
1 het geheel van ideeën dat ten grondslag ligt aan een wijsgerig stelsel, m.b.t. hun maatschappelijke of politieke strekking

Niet te ontkennen valt dat ‘de’ islam een geheel stelsel van regeltjes, straffen, voorschriften etc. kent dat weliswaar uit een godsbeeld voortkomt en in die zin religieus genoemd kan worden maar toch een duidelijk verstrekkender doel beoogt dan bijv. het gristendom. Ik vind Wilders’ opmerking dat het hier een ideologie betreft niet zo vreemd en kan me er zelfs wel in vinden.
En ik heb wel de volledige 1:50 gekeken, zo onbevooroordeeld mogelijk. Dat zouden meer mensen moeten doen.

  • Vorige discussie