1. 1

  De interviewer stelt de volgende vraag:
  “Ik heb jou ooit lesgegeven op de School voor de Journalistiek. Wat zou jij aankomende journalisten nu vertellen?”

  Wat wil hij met de eerste regel zeggen. Is het opscheppen? :-)

 2. 3

  Ik heb mijn twijfels bij de bezoekersanalyse, 75% HBO/Wo en gemiddeld inkomen 1,5xmodaal en de helft bezit een eigen huis… Als ik het niveau van de gemiddelde reactie lees op GS dan concludeer ik toch anders…

 3. 7

  “De GeenStijl-clientèle bestaat voor 70% uit mannen. Om precies te zijn: jonge, hoog opgeleide, goed verdienende mannen. Driekwart van hen is tussen de 25 en 35 jaar oud.”

  Dit is echt niet vol te houden. Of er moet een zinnetje zijn weggevallen, dat die hoog opgeleide types het reageren overlaten aan amoebes.

  Maar ik weet uit ervaring dat de ijkpersoon vooral een wens is en vooral bedoeld om adverteerders te paaien. Naja.

 4. 8

  Uit het interview

  ” Weesie is inmiddels algemeen directeur van het imperium.”

  Een lichte zweem van opklopperij is de interviewer niet vreemd.

  ” Datzelfde geldt voor een ontsnapte TBS-er, die na zijn ontsnapping eerst in beeld mag komen en voluit Willem Schippers genoemd mag worden maar vervolgens, als hij opgepakt wordt, opeens weer Willem S. met een balkje over de ogen is. Op dat moment neem je je nieuwsgebruiker niet serieus, krijgen mensen de indruk dat er een farce wordt opgevoerd. ”

  Inderdaad Willem S. en dat Balkje. Ik voel mij als nieuwsgebruiker hard gepakt op dat soort momenten.
  Wat een onzin!

 5. 9

  Wat een slecht interview, vooral die opmerking in de trant van ‘ik heb je tevengeefs geprobeerd het vak te leren’ is een beetje zielig