Haïti > Venezuela > Argentinië ?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Nu steeds meer aanwijzingen van actieve amerikaanse betrokkenheid bij de coup in Haïti opdoemen neemt de onrust in Venezuela toe. Links-populistische regeringen uit Latijns-Amerika zijn niet populair in Washington. Het aloude spelletje van (terechte) latijnse paranoia en amerikaanse dubbele agenda’s wordt weer volop gespeeld. Zelfs de peronistische argentijnse president Nestor Kirchner zou in amerikaans vizier liggen.

Krijgen we binnenkort een vervolg te zien op The Revolution Will Not Be Televised de verbijsterende documentaire (info) over een door de CIA georkestreerde, maar mislukte coup tegen Chavez in 2002?

Analyse vanuit latijns perspectief
“Haiti is the final outcome of Washington’s Standard Operating Procedure (SOP) against popular governments in Latin America: namely, subversion-destruction”. (venezuelanalysis.com)

Analyse vanuit conservatief amerikaanse hoek
“While Haiti is indeed a headache for our nation, the coming civil war in Venezuela will have a disastrous impact on our national security and way of life”.
(Houston Chronicle)

Caracas, zondag 29 februari 2004

Terwijl amerikaanse mariniers dit weekeinde op Haïti landden schoot de venezolaanse Nationale Garde twee anti-Chavez betogers dood (BBCNews) en kwamen pro-Chavez aanhangers met honderdduizenden de straat op om hun president te steunen: Hugo Chavez Tells Bush to BACK OFF (IndyMedia) en hier zijn de foto’s.

0

Reacties (6)

#1 caprio

Europa, of althans in elk geval de socialistische partijen in europa, zoals daar zijn de schoothond van Bush: Blair, de geen daden maar schone woorden socialisten van de PvdA, de reactionaire Schroder, en de hopeloos verdeelde socialisten in Frankrijk, Spanje en Italie, zouden toch wel eens iets meer steun kunnen betuigen aan de linkse populisten in Zuid-Amerika. Castro is een vette nepotist van een dictator, maar zo’n Chavez is toch op zijn minst gekozen. Wat zeggen onze scherpe Zuid-Amerika-analisten eigenlijk van die Chavez: is het een faker of een echte??

  • Volgende discussie
#2 Carlos

…op die foto, daar de vierde van linksonder,
zijn dat niet Agnes Kant met Liesbeth den Uyl?

(boludo en delacalle, onze Z-Amerika deskundigen zwijgen in alle talen?)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 boludo

Nee, wij zwijgen niet, zie mijn post. Kun jij hem even doorknippen? Hoe doe je dat?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 boludo

Ik ga over een maandje naar Venezuela, ben zeer benieuwd hoe de situatie in Caracas is. Dollars illegaal wisselen als je het vliegveld uit stap en dan maar hopen dat je een goede koers krijgt. Ellende.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Carlos

…maar wel weer de lekkerste wijven ter wereld (zeggen ze).
inhoudelijk reageren doe ik pas later op de avond.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 boludo

Inhoudelijk reageren doe ik ook op de andere post. Of die Venezuelanas zo lekker zijn, zal ik tegen die tijd wel vertellen. Ik geloof er niet zo in totdat ik het met eigen ogen gezien heb. Eerst ga ik naar Cali toe en daar weet ik al van dat de vrouwen spectaculair zijn. Misschien moet ik daar maar over schrijven als de vergelijking compleet is.

  • Vorige discussie