Guam Special (korte editie)

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Mochten de amerikanen besluiten Noord-Korea aan te vallen, dan zal dat grotendeels vanaf Andersen Air Force Base op Guam gebeuren. Vlak voor de Irak-oorlog zijn daar bij wijze van strategische schijnbeweging* al een zwikje B52 bommenwerpers naartoe verplaatst.


Maar wat is Guam nu eigenlijk voor een eiland?
Zo’n 15% van de 160.000 inwoners zijn amerikaanse militairen, Guam is een zogenaamd organized, unincorporated territory van de VS.
De amerikaanse wet is er niet van toepassing, maar feitelijk gebeurd er niets wat amerika niet wil. Verder kan ik hier nu nog wel meer wetenswaardigheden oplepelen, maar ik ga u afschepen met vier gezellige linkjes:

De Guamese overheidssite (http://ns.gov.gu) straalt een en al onschuld uit, alhoewel de geheime boodschap: Where America’s New Millennium Begins veelzeggend is.

De Funeral Announcements zijn knus opgezet, Photoshop zoals Photoshop bedoeld is. Let op wijlen pickup-liefhebber “Boboy” – “Rosco”.

Een gepensioneerde generaal onderhoudt een pareltje op het gebied van webdesing. The Chief’s Page is puur scroll plezier, vooral de pinup’s page Sailor Heaven is aandoenlijk (boxen open).

Een ware multi-media experience is het Guam’s Virtual Reality Park. Het 360° panorama view vanaf het parkeerdak van de Kmart supermarkt is ronduit indrukwekkend…

* Rob de Wijk et al.

0

Reacties (2)

#1 Grobbo

Zo te zien ligt Guam prima binnen het bereik van de Noord-Koreaanse raketten. Het is dat ik geen Kim heet, maar tis natuurlijk wel een aantrekkelijk doelwit als je wordt aangevallen.

  • Volgende discussie
#2 Carlos

De Taepo Dong 2 met haar range van 4000 tot 6000 km is zeer wel in staat Guam te bereiken.

Op de weerradar zal de ontploffing van een nucleaire lading wel te zien zijn.

  • Vorige discussie