Dust to dust…

Keer terug naar je roots... Onderzoek heeft uitgewezen dat Sargasso met name wordt gelezen door “ecofreaks op leeftijd”. In het kader van klantgericht bloggen volgt hier dan ook een postje over ecologische ter aarde bestelling. Wie namelijk de breezers is ontgroeid denkt ook wel eens na over het einde: de dood. In het Westen is dan de vraag: cremeren of begraven? Het Zweedse bedrijf Promessa voegt hier een nieuwe optie aan toe: ecologisch verantwoord vriesdrogen, verpulveren, zeven en eenworden met de bodem. Binnen een half jaar bent u weer geheel opgenomen in de ecologische kringloop: een droom voor iedere (gemiddelde) Sargasso-lezer !

Within a week and a half after death, the corpse is frozen to minus 18 degrees Celsius and then submerged in liquid nitrogen. This makes the body very brittle, and vibration of a specific amplitude transforms it into an organic powder that is then introduced into a vacuum chamber where the water is evaporated away.. ..any surgical spare parts and mercury are removed.. ..The remains are now ready to be laid in a coffin made of corn starch.. ..The burial takes place in a shallow grave in living soil that turns the coffin and its contents into compost in about 6-12 months time.
(How it’s done – Promessa)

 1. 2

  Het merendeel is nog steeds dertiger, maar een steeds groter deel veertiger, vijftiger en zelfs zestiger. Die laatste groep is ook steeds vaker afkomstig uit de Quote500 trouwens.
  Maar op het internet ben je zo oud als je dat zelf wil, of je bent een hond en op vrijdagavond weer gewoon aantrekkelijk blond ?

 2. 4

  Ben hier toevallig en wil even reageren.
  Ik ben 33.
  Vind dit een interessante site, kom graag nog eens terug. Bevind me wel in de arbeiders-onderklasse.
  (betonstorter- mantra “lange dagen korte nachten”
  Is dat een punt, gezien de hierboven beschreven personen?

 3. 6

  Ha de IJslandse vrouwen worden weer van zolder gehaald en afgestoft :-) Tjonge dat er na diepvriezen, een bad van 196 graden en wat vibreren nog zo’n 35 kilo overblijft…Doe mij maar een kist van gerecycled karton een lijkwagen op waterstof. Lijkt me genoeg ecologisch verantwoord ;-)

 4. 7

  Ik voelde me al oud met mijn 32. Een beetje eco ben ik ook, al vind ik mezelf geen freak (ik was zelfs zo slap om gisteren de verwarming an te zetten). Ik had overigens niet de indruk dat de meeste lui hier freak waren. Overigens wel op leeftijd, gezien de reacties op zaken als afschaffing pre-pensioen ed.

 5. 12

  @MMM: Wellicht, maar de post gaat over afterlife zeg maar en deze manier van wederopneming is nie sleg.

  Overigens stelt de Koran dat een begraafplaats Nimmer mag worden omgeploegd en dat zal in de toekomst tot ruimteproblemen gaan leiden in het drukke westen of misschien tot een ommekeer.

 6. 13

  ver off-topic, maar relevant door de eerste post: Hmmm…ik vrees dat ik dan wel een junior hier ben met m’n 23 jaar. Wel afgestudeerd en een jaar werkervaring bij een uiterst correct duurzaamheidsbureau…dus ecofreak-light. Blijft wel dagelijks Sargasso checken, maar vaak meer om wat op te steken.

 7. 14

  @Carlos Een zestiger-groep hier, uit de Fortune-500 ? Lijkt me heel sterk, of onderklasse F. Jacobse. Lui van 60 met echt nivo reageren wel eens wat.