1. 3

  Hebben we ook een antwoord of moeten we zelf antwoorden?

  Weiger gewoon nog alle personen met een Israëlisch paspoort om de EU binnen te komen.
  Of neem hen telke male ze langskomen even opzij voor een stripsearch, zoals ze doen met Palestijnen die Israël binnenkomen.

 2. 4

  Woo. Om puur politiek/diplomatieke redenen weigert Israel paspoorten te erkennen. Als we zo gaan beginnen, kan niemand meer ergens heen.
  Waarom tolereren we hier Amerikanen nog?

 3. 5

  Israel is constant bezig met het pesten van Palestijnen. Logisch dat ze dan ook iemand tegenhouden die in Palestina geboren is. Vanuit hun visie gezien.

  Het is natuurlijk compleet belachelijk dat de VS en Europa nog steeds niet willen ingrijpen in Israel. Zeker als je bedenkt dat er meer doden door de bezetting van de Palestijnen zijn dan door terrorische aanvallen op Israel.

 4. 11

  @6: Dus Israel bepaalt dat iemand in Palestina geboren niet loyaal kan zijn aan Nederland? Heeft Widlers een lijntje met de Israelische BiZa/BuZa (doorstrepen hetgeen niet van toepassing is)?

 5. 13

  Veel opgeschoten zijn we nog niet blijkbaar als we nu nog steeds over loyaliteit spreken.
  Personen met een dubbele nationaliteit is geen probleem, personen die van twee walletjes eten en van beide nationaliteiten een paspoort bezitten en deze naar believen gebruiken zijn dat wel.
  Israel kunnen we dus bijschrijven bij de verstandige naties; NL blijkbaar nog lang niet.

 6. 16

  @cole,

  Wat bedoel je met van twee walletjes vreten. What’s next, vakanties in het buitenland demoniseren? Huisjes in het buitenland bezitten verbieden. Geld alleen in Nederland uitgeven, anders spek je buitenlandse economieen en benadeel je de Nederlandse kruidenier.

  De geest is allang uit de fles wat betreft paspoorten en nationaliteiten. Kom eens met een inhoudelijk verhaal en niet met van die ‘walletjes vreten’ opmerkingen zonder aan te geven waar nou precies het probleem ligt. Wat jij wilt is alle rechten wegnemen bij mensen die meerdere nationaliteiten bezitten. Draconische maatregelen zijn dat. Als je problemen hebt met bepaalde rechten die mensen ontlenen aan een dubbel paspoort kun je die ook specifiek op de agenda zetten. Door dubbele paspoorten af te schaffen creeer je ook weer problemen. Er zijn heel veel gezinnen tegenwoordig waar de ouders verschillende nationaliteiten bezitten, jij wilt mensen (de kinderen) dwingen om te kiezen.

 7. 17

  @Bismarck : dit is zelfs erger. De persoon in kwestie hoeft zelfs helemaal geen Palestijns paspoort te hebben, als ik de vragen goed lees. Je hoeft er alleen maar geboren te zijn.

  Het doet me overigens denken aan iets dat ooit speelde met joden die bijvoorbeeld rooms katholiek geworden waren….

  Oh, ja, nu weet ik het weer : rassisme!

 8. 18

  Nationalistisch denken is dat een soort van romantiek, lekker knus, openhaardvuurtje, kaarsen, beetje knuffelen, ons kent ons etc etc ?

 9. 19

  wiki:

  In de romantiek werd, onder invloed van de Verlichting en de filosofie van Immanuel Kant, de subjectieve ervaring als uitgangspunt genomen. Hierdoor kwamen introspectie, intuïtie, emotie, spontaniteit en verbeelding centraal te staan. De mentaliteit van de volbloed romanticus valt samen te vatten met het nog steeds modieuze begrip jezelf ontdekken.

  Het draait allemaal om intuitie die paspoorten discussie, dukke plussen, beeldvorming het wij-gevoel en zo verder. Nederland is zichzelf aan het ontdekken…

 10. 20

  @17: Bestaat er dan zoiets als een palestijns paspoort? Palestina als staat bestaat niet eens. Volgens internationaal recht zouden mensen geboren in de westelijke jordaan-oever en Gaza officieel nog de Jordaanse respectievelijk de Egyptische nationaliteit moeten hebben, aangezien Israel de deze gebieden van die landen bezette in ’67. Zover mij bekend is dat nog steeds de officiele status, tot Jordanie en Egypte de gebieden afstaan (hetgeen ze logischerwijs niet ten gunste van Israel, maar mogelijk wel van een palestijnse staat zullen doen).

 11. 24

  @ALO,

  Heb je een link? Of moet ik daadwerkelijk de krant gaan kopen? Wat nu wel weer kan overigens. Mij is nog steeds niet duidelijk waar de loyaliteit van Wilders precies ligt.

 12. 27

  @MP
  De krant kopen of een abo, dat kan je de krant in zijn geheel online lezen.

  @Bismarck
  Dat het een grapje van je was, dacht ik wel. De werkelijkheid heeft een van jouw grappen laten struikelen.

 13. 28

  Mooie zaak om te zien waar Verhagen staat. Is een Nederlander van Palestijnse afkomst belangrijker of de o zo warme banden met Israel? Gezien de reactie van Verhagen op de nieuwe Palestijnse regering onlangs, gok ik op het tweede. Vooruit, voor de vorm een protestbrief waar Israel zich niets van aan hoeft te trekken.

 14. 29

  De komaf van een houder van een Nederlands paspoort is natuurlijk niet van belang. Overigens is de aanname dat de persoon van Palestijnse komaf is een beetje prematuur. De persoon in kwestie is in de huidige Palestijnse gebiedsdelen geboren.

  Een ieder die een Nederlands paspoort mag houden geniet de bescherming van de Nederlandse Staat. Gelukkig voor Israel, neemt Nederland het niet zo nauw met die bescherming, wij leveren rustige Nederlandse Staatsburgers uit aan andere landen voor vervolging.

  De hele zaak zal wel als een nachtkaars uitgaan. Het antwoord van Verhagen, als hij al een antwoord geeft, zijn eerdere optreden inzake het onderzoek naar de Nederlandse betrokkenheid bij de oorlog in Irak geven weinig hoop dat Maxime een vraag ook kan beantwoorden, zal wel zijn dat Israel een autonome natie, en hij de regels niet kan veranderen. Immers Israel is niet een land vol met moslims, oh ja toch maar die hebben niet de macht, waar wij kunnen bepalen hoe zij hun staatsbestel en hun regelen inrichten.

  Hehe dat lucht op.