1. 7

  “een soort van” hoort bij de Dutch blogosphere cultural heritage en gaat terug tot ‘sneerslands eerste blog: alt0169.com

  ik zeg het voor ze om dat ze het zelf niet meer kunnen zeggen.

 2. 16

  Prachtig te zien hoe waarheidsgetrouw het Birmaanse volk door een lezeres op het journaal in vrolijke fris decor en bloemetjesdessin werd ingelicht: “De Japanner, die op toeristenvisum reisde, werd per ongeluk doodgeschoten terwijl de politie trachtte ”the mobsters” te verspreiden. Door NOS vertaald als “bende” en RTL als “gespuis”.

  Welke tactiek moet je als “gespuis” zijnde voortaan éigenlijk proberen te volgen? Als vrijheidsstrijder c.q. terrorist? Niet ál te veel energie verspillen aan stenen gooien of spoorlijnen/ olie- gasleidingen e.d. op gaan blazen. Als je een regime snel na toestanden in nog grotere verlegenheid wil brengen zorgen dat tijdens de schermutselingen op álle strategische punten 30, 40 medestanders staan die met een digicamera/ mobiel álles gericht(er) registreren. Liefst ook een stromannetje bij monniken e/o leger. Gecoördineerd en doelgericht geregisseerd. En zodra e.e.a. gestabiliseerd is de relevante beelden als document de (wereld)media ingooien en als zaak aanbieden aan een internationale organisatie. Dusdanig dat niemand er meer omheen kan…

  Nu speelt vooral toeval de hoofdrol. En kan het regime dat éne toevallige “foutje” met die Japanner w.s. makkelijk weerstaan.

  Tis maar een ideetje hoor…

 3. 17

  ‘Groter dan’ is zo begin vorige eeuw pas in zwang geraakt nadat nationaalpolitiek geïnspireerde taalpuristen vonden dat het in Nederland tot dan toe gebruikte ‘groter als’ te veel Duits was zoals in: ‘groesser und kleiner als’.
  Nederland moest zich als natie gaan onderscheiden van Duitsland en daarom: ‘groter en kleiner dan’!