1. 1

  Oom Godfried heeft eens een verhaaltje geschreven over Oom Jaap, die het zo regelde dat ieder jaar een aantal ansichtkaarten uit Z-Frankrijk enz. werd verzonden naar de juiste adressen op de juiste momenten. Terwijl hij lekker in een biljartcafé in Velzen aan Zee zat, vlakbij de Hoogovens. Ik voel me nu ook een beetje oom Jaap, hoewel Carlos het werk doet.

 2. 2

  Het grappige is dat Fongafale over het grotste deel van zijn lengte nauwelijks breder is! Best wel zonde van de ruimte dus eigenlijk, die weg.

 3. 3

  Even tikkeltje off-topic, maar weet er iemand of (en hoe) je in Google Earth het noorden altijd boven kunt houden? Nu gaat om de 1 of andere reden het noorden steeds zwerven zodra je aan de kaart draait.

 4. 4

  Volgens mij is dat de bedoeling dat het Noorden gaat zwenken als je aan de kaart draait. Maar ik zou het niet weten, ik geef altijd een afgepaste zwenk aan het wieltje om de kaart weer Noord-Zuid te orienteren.

 5. 5

  @4: Nee, dat is niet mijn bedoeling. Ik snap het wel ergens (als je een vierkantje over de aarde gaat draaien en je laat de verschuiving boven en onder even groot zijn, ga je schuiven, tenzij je precies midden op de equator zit), maar het blijft onhandig.