Dagsluiting – Transpatagonia

Close du Jour op Reis: … – Uruguay – Colonia/Buenos Aires – Buenos Aires – Buenos Aires – Buenos Aires – Buenos Aires – Argentina – Argentina – Patagonia – Peninsula de Valdez – Neuquén – Argentina – Patagonia – Islas Malvinas – Falkland Islands – Tierra del Fuego – Ushuaia – Torres del Paine – Magalllanes Chilena – Transpatagonia – …

LLUVIA ACIDA: “Transpatagonia”

 1. 2

  Ja het is ook de oorsprong van mijn pseudo-pseudoniem Carlos.
  Ik heb er tien jaar geleden een half jaartje gewoont, gewerkt en gereisd.
  Maar vrees niet dat ik met de Close du Jour op Reis blijf hangen in Zuid Amerika, ik denk dat ik maar eens naar het Noorden trek en ergens de boot pak.

 2. 3

  Ik gok op een diep-atavistische, poëtisch aangevuurde, sehnsuchtachtige liefde van heer Carlos voor de uitgestrekte puurheid als tegenstelling met de klotekanten van het bestaan waarin ook hij bij tijd en wijle in gevangen zit.

 3. 5

  De ruimte daar is erg gaaf, maar soms ook weer beklemmend (als je steeds 100 kilometer door het niets moet rijden om weer iets te bereiken). Verder vond ik de godsdienstbeleving soms ietwat beklemmend. Maar dat had ook te maken met de onmogelijke situatie waarin ik verzeild was geraakt. Een Argentinië-kenner had mij vooraf gezegd: “Jij als atheïst moet in Zuid Amerika niet zeggen dat je atheïst bent, want daar hebben ze geen begrip voor, gewoon zeggen dat je ook christen bent”. Toen kreeg ik dus een huisgenoot, een vereenzaamde new born christian, man man… wat een lange avonden vol met gelul over niets… totdat ik van pure ellende opbiechte helemaal niet in God te geloven. Ow toen was ie pissig…het is daarna nooit meer goed gekomen. Maar opzich was het wel ook weer heel leerzaam, door me te vermommen als christen heb ik dingen gehoord, gezien en meegemaakt die ik als atheïst nooit zou hebben beleefd. Ik voelde me een beetje als deze Croque Monsieur:

  [img]https://sargasso.nl/wp-content/uploads/2007/06/krokopak.jpg[/img]

 4. 8

  Mooie reacties @Carlos en Crachàt. Dank.
  LOL @ mescaline: die #5 gooide Carlos er alleen in omdat ik het was maar werd niet minder gewaardeerd :)