1. 8

  @6: Volgens mij vindt niemand het erg hoor. Ik vind gewoon dat die Orca’s niet moeten discrimmineren! Als je walvissen, dolfijnen, zeehonden, otters, ijsberen, rendieren en elanden eet, moet je niet ineens mensen gaan weigeren!

 2. 10

  @5:

  Ik kan in die wikipedia artikel nergens verhoudingen vinden waaruit ik zo’n conclusie kan trekken. Kan natuurlijk zijn dat ik eroverheen heb gelezen.

 3. 12

  @9:

  Waarschijnlijk frustratie. Een beest in een klein saaie bassin opsluiten die in de natuur dagelijks honderden kilometers kan zwemmen is vragen om moeilijkheden. Lijkt een beetje op gedrag van een kat of hond die niet goed weet of ze gediend is van al dat ge-aai.

 4. 13

  @10: Er zijn 6 ondersoorten bekend:
  Resident: (vooral vis)
  Transient: (vrijwel uitsluitend zeezoogdieren, geen vis)
  Offshore: (vis en schildpadden)
  Type A: (voornamelijk dwergvinvis)
  Type B: (voornamelijk zeehonden)
  Type C: (uitsluitend antarctische kabeljauw)

  Ik tel 3 visetende ondersoorten en drie zoogdieretende ondersoorten.

 5. 14

  @13:

  Ik denk dat mijn bron het meer relateert aan absolute aantallen, en niet naar type. De eerste drie komen in alle zeeen voor en type A t.m. C alleen in antartica.

 6. 15

  @14: Bron? Overigens neem ik aan dat die bewering ook uit je bron komt? Uit het wiki-artikel valt alleen op te maken dat de eerste drie typen voorkomen voor de westkust van de VS en Canada (wat me doet vermoeden dat er nog wel meer ondersoorten rondzwemmen). Over aantallen wordt weinig gezegd (behalve dat de residential het meest gezien worden, wat wel logisch is, aangezien ze langs de kust voorkomen).

  Kort en goed staat er eigenlijk dat we maar weinig weten, al is wel duidelijk dat een belangrijk deel van de Orcapopulatie voornamelijk zoogdieren eet.

 7. 16

  Dah’s spelen. In natuur spelen ze ook vaak met prooi of om jonge killer whales te leren jagen. Als ie écht honger had gehad was het prothese aanmeten geblazen voor dat meisje. Alhoewel, lusten ze eigenlijk wel mensenvlees. Ze bijten alleen maar. Net als mensenhaaien. Vaak een vergissing…zwemmen verticaal naar het oppervlak en kunnen een surfer of duiker niet onderscheiden van een zeehond. Oke…eenmaal een hap genomen zullen ze het niet uitspugen…