Closing Time | Welshly Arms – Legendary

De laatste tijd vraag ik me best vaak af; hoe kan deze artiest nou nog niet tot de vaderlandse hitparades zijn doorgebroken? Dat geldt zeker voor Welshly Arms, die toch een behoorlijke staat van dienst heeft, met name ook doordat hun songs in verschillende films en series hebben gefigureerd. Ik hoorde ze in 2 van mijn favoriete series: Lucifer en Sense8.

Dat hun naam refereert aan Saturday Night Live wist ik niet tot ik voor dit stukje op onderzoek uit ging, maar het geeft er nog een lollig tintje aan ook.

Aan dit nummer is trouwens niets lolligs. Het is een krachtig statement, zowel qua muziek als qua tekst. Of nou ja, zo vat ik het in elk geval op. Ik vind het een beetje vergelijkbaar met Uprising van Muse. Iets van, we worden genaaid waar we bij staan, en we pikken het niet langer!

Eventually they’re gonna know who’s right
To make a stand you’ve got to win the fight
Can’t stand the heat then just stay out the light
Or you might never make it out alive
You gotta live without a compromise
Let everybody hear your battle cry!

‘Cause we’re gonna be legends
Gonna get their attention
What we’re doing here ain’t just scary
It’s about to be legendary

Yeah we’re gonna be legends
Gonna teach ‘em all a lesson
Got this feeling in our souls we carry
That it’s about to be legendary

Hoewel ik na het zien van de officiële video toch een beetje twijfel aan hun goede bedoelingen…

 1. 2

  @1: Ooh de serie Lucifer is echt ge-wel-dig. Ik ben hem toevallig net voor de 2e keer helemaal aan ’t kijken. Tom Ellis als de devil himself is behalve walgelijk aantrekkelijk (al neem ik aan dat je dat aan je achterwerk zal roesten) ook ontzettend grappig.

  De aparte afleveringen zijn zo’n beetje doorsnee detective (Detective! is een gevleugelde uitspraak. En dan met Engels accent, menige vrouw krijgt er acuut een natte onderbroek van…hoewel dat heel raar klinkt nu ik dat zo opschrijf hahaha…), maar de rode draad met de religieuze inslag (tja: duivel, engelen, demonen, God, maar dan lollig) is erg goed bedacht.

  Sense8 is trouwens ook erg goed. Over 8 mensen van over de hele wereld die mentaal met elkaar kunnen communiceren. Maar goed, ik ben dol op SF en Fantasy.

  Fijn YT-linkje, lang niet gehoord. Wel een beetje slechte kwaliteit. Apart trouwens dat er allemaal Indonesisch (gok ik) commentaar onder staat!
  Margriet is op 5 mei in Zaandam bij het Bevrijdingsconcert zie ik. Ga je mee? 😀

 2. 5

  @2: Lucifer, jah die ken ik wel. Ik ben er toch mee gestopt, de som der tegenstaande delen werd net iets te groot.

  Ik weet het weer geloof ik: er wordt nooit iets opgelost op het nivo van de ouderkwestie, het conflict.

  Maar de beste aflevering van allemaal was wel die met de psych patient die God speelde. :D

 3. 8

  @6: de moeder was heel belangrijk in dat conflict, en blijft nu leven, en lost niets op, integendeel: gooit nieuwe conflicten in het rond ? Ga heen ! (met je goedkeuring)

  Maar als het leermoment is dat dit is wat vrouwen doen, dan win je, glansrijk zelfs :)

  *hervatting overweegt, een beetje*