Closing Time | Vivaldi Virale – Double-Masked

Foto: Ted (cc)
Serie:

De achter ons liggende coronaperiode heeft ook een schat aan online creativiteit opgebracht. Veel daarvan is gelukkig nog steeds zichtbaar en toegankelijk. Zo ook deze uitvoering van de Vier Jaargetijden van Vivaldi.

Dennis Parker, cellodocent aan de Louisiana State University, licht toe:

Het spelen van concerten met maskers is een uitdaging, bijna even moeilijk als ‘gekooid’ doorbrengen in oefenruimtes of Zoom.
“Vivaldi Virale – Double Masked” was een manier om vreugde te brengen in de ervaring van veilig muziek maken, en om wat zou kunnen zijn (?) de eerste volledige opname van dit meesterwerk alleen door cello’s uitgevoerd.

Deze uitvoering is opgedragen aan de slachtoffers wereldwijd van deze tijd.

Dennis Parker is behalve cellist en docent, ook beeldend kunstenaar / houtbewerker. Neem een kijkje bij zijn kunstwerkjes. Ik kan u onder andere de doosjes en piano’s aanraden.

Reacties (1)

#1 Rigo Reus

Met maskers op spelen is één ding maar maar muziek maken/zingen met maskers die ook nog ‘ns je oren bedekken is weer een andere uitdaging. Ik ken iemand die zong in een koor waar ze een bepaald lied zongen met hoofddoekjes om geknoopt. ‘Je hoorde jezelf ineens heel anders en de andere koorleden klonken ook anders.’ Alles komt gedempt binnen. Dus knap stukje werk van die anderhalve eenhoornkop op de cello.