Closing Time | Nazi Trance Fuck Off

Foto: Ted (cc)
Serie:

Hoogstwaarschijnlijk geïnspireerd door het nummer ‘Nazi Punks Fuck Off’ van punkband Dead Kennedys – en vermoedelijk even geïrriteerd door de aanwezigheid van neonazi’s in hun scene – maakte electroclash-groep Blackstrobe in 2005 het nummer ‘Nazi Trance Fuck Off’. Iets andere vibe en zonder tekst, maar de boodschap is helder. Op de B-kant van een single verscheen een jaar later deze remix van electronisch artiest James Holden. (Voor de liefhebber van electroclash is hier het origineel van Blackstrobe.)

+3

Reacties (2)

#1 Bookie

Het in dit opzicht meest opmerkelijke concert waar ik ooit was waren The Toasters in de Melkweg. Een combinatie van nazi- en sharp-skinheads, punks, ska-fans als ik maakten het tot een concert met een zeer gespannen sfeer.
Waarom er zoveel naziskins waren snap ik nog steeds niet als je de band ziet:
https://www.youtube.com/watch?v=oq3vy_nla4E

  • Volgende discussie
#1.1 keest - Reactie op #1

“Waarom er zoveel naziskins waren” vraag je. Ik denk gewoon om te vechten, dat was (ik denk dat je ervaringen eind jaren ’70 waren?) toen de voornaamste activiteit van die oi-scene. Nog steeds denk ik dat het de voornaamste factor is bij de extreemrechtse dr. martins clubs. Een verontrustende martiale cultuur, veel last van gehad en moeilijk om je venue tegen te verdedigen zonder zelf een soort knokploeg te worden…