Closing Time | Lip Up Fatty & Can Can

Foto: Ted (cc)
Serie:

De keer dat ik Bad Manners zag spelen, dat was op een festival, was Buster Bloodvessel (Douglas Trendle voor zijn moeder en tante), gehuld in een witte overal, en was hij zeer aanwezig op het podium, daar stond iemand, daar bewoog iemand. Want dat had ik niet verwacht dat iemand van dat uh, formaat, zo energiek kon zijn, gedurende het hele nummer Lip Up Fatty, was Buster onvermoeibaar aan het springen – en zingen.

Zijn gewicht schijnt inmiddels van een kleine 200 kilo naar een dikke (sorry) 80 kilo te zijn gezakt.

Bad Manners heeft nooit helemaal dezelfde populariteit als die andere skabands, The Specials en Madness gehad, aan hun podiumpresentatie lag dat in ieder geval niet. Daarom twee nummers, Lip Up Fatty en een feestelijke cover: Can Can.

+1

Reacties (3)

#1 SoulBrotherSix67

Toch moet ik zeggen: mensen die ik ken en fan zijn van de band, zijn dan ook meteen heel fanatiek. Ik denk dat het gebrek aan populariteit vooral in het feit zit dat Bad Manners een oudere band was/is, die nooit hun repertoire door de punkmolen heen heeft gegooid.

Daarnaast hebben zowel Madness (met Madness en One Step Beyond) als The Specials (Monkey Man, Message To You Rudy, You’re Wondering Now) heel slim gebruikt gemaakt van covers aan het begin van hun carrière.

  • Volgende discussie
#2 beugwant

dat was op een festival,

No nukes in de Utrechtse Jaarbeurs?
Buster begon toen met een beker water leeg te gooien, toen een emmer, een grote emmer en hij eindigde met een volle kliko om het door het dansen verhitte publiek te verkoelen.
Ja, het was officieel een politieke manifestatie, maar de meeste sprekers werden door het publiek gemaand het kort te houden, want men kwam toch vooral voor de muziek. Een dergelijke line-up voor die prijs, dat kon je niet laten gaan en al helemaal niet als Buro Pinkpop een busreis organiseerde….

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#2.1 M&M - Reactie op #2

Ik heb het gevonden: het was in Rotterdam, bij dat gratis festival dat niet lang bestaan heeft, Newpop. En omdat het gratis was, was het publiek ook erg divers: moeders met kinderwagens liepen het terrein over.
https://www.setlist.fm/setlist/bad-manners/1980/zuiderpark-rotterdam-netherlands-5394d329.html