Closing Time | La Tribu Des Trompettes

Foto: Ted (cc)
Serie:

Mijn ouders hadden toen ik jong was, een bescheiden rijtje elpees. Vrolijke of amusements muziek was niet zo vanzelfsprekend in dat protestantse milieu. Er was klassiek, Ravel, Handel, Grieg en Chopin. En er was een dubbelelpee met de grootste Franse chansons. Ik denk dat ik ze nog allemaal kan meezingen. Er was een plaat van Garfunkel & Simon, En er was die plaat van Gilbert O’Sullivan. En echt, Nothing Rhymed blijf ik nog steeds een prachtnummer vinden, qua tekst en qua muziek. Er was die plaat van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. En er was die plaat waar die slanke vrouw in een strak zwart latex of leren pak op de hoes stond. Met een trompet in haar hand. Die plaat was van Herb Albert & The Tijuana Brass. En die zette ik vaak op. Om die trompet. Daar is denk ik mijn fascinatie voor de blazers begonnen. Retecommerciële muziek natuurlijk, maar o zo aanstekelijk gebracht. Instrumentale muziek, aftikken en blazen. Dansmuziek van toen.

Kom ik bij de Closing Time van vandaag. Fleur met trompet.

Reacties (7)

#1 Co Stuifbergen

De titel van het lied is “La Tribu des trompettes” (de trompettenstam).
“La Tribute” betekent iets anders.

  • Volgende discussie
#1.1 MenM - Reactie op #1

Dank Co, het is veranderd.

#2 Klaas

Volgens mij had die dame een geel jurkje aan, en hield ze Herb vast en niet zijn trompet…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#2.1 beugwant - Reactie op #2

Zou Bickerton Records zich voor de hoes hebben laten inspireren door die van de compilatie-CD ‘Le Brest de Kelt’ van het onvolprezen sixties-revival-label Kelt Records, dat grofweg zo rond 1990 actief was?

@Klaas: bedoel je South of the Border uit 1964? Want The Love Album uit 1981 is een verzamelaar en en bevat maar één deuntje van Herb + TJB…

#2.2 M&M - Reactie op #2.1

Ik heb al een keer, uit nostalgische overwegingen, gezocht naar die plaat. In platenzaken en op internet. Maar van de man zijn zoveel verzamelplaten, en dan ook nog per land verschillend. Ik heb ‘m niet gevonden. En Fleur is behoorlijk historiserend.
https://www.google.com/search?q=lp+hoezen+herb+alpert&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&biw=1536&bih=714

  • Volgende reactie op #2.1
#2.3 Klaas - Reactie op #2.1

Herb Alpert & the Tijuana Brass: What Now my Love heeft Herb + trompet + aanminnige dame links van hem (bij zijn linkerhand met trompet).

  • Vorige reactie op #2.1
#2.4 M&M - Reactie op #2.3

die plaat waar die slanke vrouw in een strak zwart latex of leren pak op de hoes

Dat lijkt me toch iets heel anders dan een geel jurkje. Zullen we het hier maar bij laten?