Wie ‘elektronische gospel’ zegt, zegt natuurlijk Depeche Mode. Bij Pitchfork klaagde de recensent over ‘Delta Machine’ (2013) dat het net een verzameling ongebruikt materiaal van ‘Songs of Faith and Devotion’ was.
Laat ik dat nou toevallig hun beste album vinden. Mij hoor je dus niet klagen.
Reacties (7)
Beste album is Speak & Spell
@1 Hun beste album? Als je van jaren tachtig New Wave synthpop houdt misschien.
@2: Als je houd van elektronische muziek, dat was voor een kind van de jaren ’60 na al dat langdradige gitaar gejengel echt een verademing.
Ben je bekend met het kanaal New Retro Wave?
Verder zul je ‘Giorgio by Moroder‘ van Daft Punk ook wel kunnen waarderen. Nee, serieus: dat vind zelfs ík goed. Hoewel daar natuurlijk ook weer gitaargejengel in zit.
@4: Ik ben meer van de vogeltjesdans. Kost even tijd maar over een paar jaar zie je de hele AFAjügend erop dansen.
jump into the void
@4: Dat kanaal ken ik niet, klinkt wel aardig maar hou zelf wat New wave betreft meer van wat ze later Gothic en Darkwave zijn gaan noemen. Depeche Mode heeft in de ontwikkeling van Darkwave met het album Black Celebration daar ook een grote rol in gespeeld.
Daft Punk is wel aardig en heeft een paar goede nummers gehad.
Giorgio Moroder is een held en één van de belangrijkste grondlegers van de elektronische muziek, hij creëerde met Donna Summer the sound of the future.
Ik hou zelf ook wel van gitaargejengel alleen in de jaren 70 was er niets anders, elektronische muziek bestond niet en wat er wel was hoorde je niet op tv of radio. Daar kwam je alleen mee in aanraking als je per ongeluk de juiste vrienden had die daar ergens een lp&mc van had liggen.
Met Kraftwerk, OMD, Depeche Mode, Yazoo, Human League, etc. ging er echt een compleet nieuwe wondere wereld open. Later is daar voor mij ook Dubstep, Trap, Techno, Trance, Drum and Bass, Minimal, Electroclash en Hardcore bijgekomen.