Closing Time | Christmas In Nevada

Foto: Ted (cc)
Serie:

Het is niet dat ik het gepland had. Of dat ik een mega fan was, maar op de een of andere manier is The Willard Grant Conspiracy de band die ik het vaakst live heb zien optreden. Daar moet wel een kanttekening bij…

Elke keer als ik The Willard Grant Conspiracy zag optreden, zag ik een andere band op het podium. Dan stonden ze met z’n tienen op het podium, de keer daarna met z’n zessen. Dan improviseerden ze weer met een zangeres uit het voorprogramma, of hadden ze snel hun repertoire gerepeteerd met een plaatselijke gitarist die dan ukelele speelde. En de ene keer overrompelden ze de zaal met een Velvet Underground achtige muur van geluid, om de keer daarna een café-setting muisstil te krijgen met akoestische versies van hun liedjes. Liedjes klonken dus ook nooit hetzelfde bij hen. Wat een band. Maar er was een vaste constante: Robert Fischer. Een machtige verschijning. En dan niet alleen zijn bariton, maar ook zijn omvang, zijn baard en bril. Robert Fischer overleed in 2017.

Reacties (3)

#1 Hans Verbeek

Prettig deuntje. Deed mij denken aan het Britse Squeeze.

Ik kreeg vandaag dit clipje van Toyah & Robert Fripp door het algoritme voorgeschoteld
https://www.youtube.com/watch?v=CdqaGk-bFf4

  • Volgende discussie
#2 sikbock

Nevada, toen ik daar met een paar vrienden de grens over reed op weg naar Las Vegas en bij het eerste casino bij binnenkomen met de eerste inzet (10 dollar) direct won op de roulettetafel :-). De winst natuurlijk gepakt (we blijven Nederlanders) en een dikke steak gaan eten (sorry vegetariërs)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Aversa

The WGC zit bij mij in het vakje sympathiek maar net niet.
Er valt gelukkig in de categorie Americana veel te kiezen.

  • Vorige discussie