1. 1

  Haha die banaan in de metro en Jezus op het water. Lekkerrr C64 lo tech muzixke ook… Klikmelink voor andere ongein, zoals die condensed movie…

 2. 2

  Orde van wezensgrootte == orde van actie/ervaren tijd == menselijke schaal.

  Bij Monty Pythons animaties kreeg je in elk geval een subcellulair idee mee. Dat mis ik hier wel.

 3. 3

  Klikmelink voor wat u zoekt ;-) Ik denk dat deze Cyriak (dot co dot uk) meer in de sfeer zit van Micro_Superstarz, Skam & co, en basically is dat ’n soort links-nihilistisch post-crusty post-punk-at-warehouse-parties ‘we vinden Negativland en Banksy’ lo tech gewijs opnieuw uit sfeertje. Weinig idealisme & gezeur, veel antagonisme & lol, maar daarom niet minder to the point. De betere white noise als decor ;-/

 4. 5

  Yeah, snap ik. Maar het is holle wind, no experience.
  Weet je wat experience is ? Wat Lucianus (150 A.D.) beschrijft. Over die net nieuwe Indiase non-charlatan in town die zichzelf naast een enorm alles verschroeiend brandend vuur plaatst en dan doodmakkelijk daarin wandelt. Ik begin langzaam te vatten wat in dat hoofd moet zijn omgegaan. “Ben jij zwakker dan je lichaam of ben je dat niet. Wat ben jij. Tat Tvam Asi”. Daarom is het filmpje wel leuk, maar frivool.

  De eerste weg naar benee is jij in dromenland. Verder weg worden het miljaar dromen. Van cellen, baktèries zoals mijn goede zoon die noemt en nog zowat van dat microskopisch gespuis. Daar ligt de kracht van echte psychedelisch. Niet er overheen.

  Denk ik alleen maar hoor… ;)

 5. 6

  Leuk maar frivool alright, en echt psychedelisch is inderdaad tijd / ruimte / grootse nietigheid / … Edoch, zeg dat aan S’ph ? (Ben het met u eens dat ‘psychedelisch’ een zwaar ontwaard woord is, dermate frequent te pas en te onpas gebruikt dat de vlag z’n lading verloren is.) Goe bezig, verder !

 6. 7

  Veronderstel dat Steeph hiermee “experimenteert” in de Sargassische (psychedelische) ruimtetijd, dan heb je al een antwoord met klei aan zijn poten @S’z…

 7. 10

  Weet je wat ook gweldig leuk is om te zien ? Dat een 6e eeuws Indiaas vrij erotiscisme – life gepusht door het Hof – daarna als beeldtaal in de steeds preutser wordende maatschappij toch nog wordt getolereerd, tot in de 18e eeuw. De grote beeldenstormen en boekverbrandingen beginnen pas als de Engelsen de boel willen opschonen. Het meme van die Indiase illustratie is zo sterk dat ik in 2003 de grofste namaak te zien kreeg in de eerste beste toeristenshop. Dollaris, euros, yes yes.

  hehe.

 8. 14

  @#10 (M’ne) met hoe meer mensen, hoe kleiner het paradijs ? Iets wat me persoonlijk fascineert sinds ik “Het seksuele bolwerk” las (vind Mulisch een excellente journalist, beter dan romancier of polemist, zie ook “De zaak 40/61”) is het interbellum in Berlijn waarin Wilhelm Reich actief was voor hij doorsloeg (pré-orgonen-onzin). Nog lang geen tijd (gehad) om me daarin verder te verdiepen, helaas.