Checkpoint Spui

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Leden van de AEL hebben gisteren op Bevrijdingsdag in Amsterdam een checkpoint op het Spui ingericht. Gehuld in israëlische uniformen ‘controleerden’ ze voorbijgangers op hun persoonsbewijs. Tonie van Ringelestijn verzamelde de linkjes, waaronder het pamflet dat de AEL uitdeelde: Checkpoint Amsterdam (Tonie, Qoute.net)

Misschien zou de Arabische Europesche Liga zich eerst eens op de europese arabieren kunnen richten in plaats van standaard op Israël af te geven?
Een protest op 6 mei tegen het gedachtengoed van Pim Fortuyn zou wat mij betreft relevanter zijn geweest en van meer ‘ballen’ getuigen.

[de AEL staat tot Israël als Veronica tot de Webcamgirls]

0

Reacties (22)

#1 Jacobine

‘Een protest op 6 mei tegen het gedachtengoed van Pim Fortuyn’? Die volg ik even niet, Carlos.
Als er één ding is waar vriend en vijand het toch over eens zouden moeten zijn is dat Pim Fortuyn wel degelijk bijgedragen heeft aan het bespreekbaar maken van de manier waarop NL met haar allochtonen omgaat. Dit kan ik alleen maar positief noemen voor ‘de allochtoon’.

 • Volgende discussie
#2 Carlos

Pim Fortuyn wees de allochtonen aan als de veroorzakers van problemen, hij was niet oprecht begaan met het lot van deze mensen. Tegenwoordig plukken we daar de wrange vruchten van, zijn er ideeen om onderscheid te maken tussen nederlanders van marokkaanse afkomst en autochtone nederlanders als het gaat om het toelaten van een huwelijkspartner uit het buitenland bijvoorbeeld.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Carlos

Deze vlaggen vond ik overigens bij Laurens:

http://www.xs4all.nl/~thewolf/6mei/
Redelijk toepasselijk niet waar?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Jacobine

‘Hij was niet oprecht begaan met het lot van deze mensen’? Oh? Ik denk dat hij meer gedaan heeft voor ‘deze mensen’ dan alle ‘pappen en nathouden’ figuren binnen de politiek bij elkaar. ‘Veroorzakers van problemen’, niet op die manier. Maar er zijn en waren wel een hoop problemen, waar nu wel over gepraat wordt. (Niet dat er wat aan gedaan wordt, maar dat terzijde.)
‘Het toelaten van een huwelijkspartner uit het buitenland’
U bedoelt het onder bepaalde groepen allochtonen gebruikelijke uithuwelijken en zo verplaatsen van hele bergdorpen naar Nederland? Achttienjarige ‘vrouwen’ die naar Nederland gestuurd worden, daar met een hun vreemde man moeten trouwen om vervolgens de rest van hun leven binnenshuis te moeten slijten, zonder de taal te leren of uberhaubt contact te hebben met de buitenwerled.
Zeer begrijpelijk dat daar wat aan gedaan moet worden, lijkt mij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 TbosS
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Grobbo

Hmjah, aan de ene kant wel, aan de andere kant niet.

Zorg gewoon dat die mensen pas mogen blijven als ze de taal spreken en enigzins zijn ingeburgerd. Dat moet dan ook gelden voor de autochtoon die een leuk amerikaans meisje tegenkomt. En het is makkelijker om een turks meisje te halen als je turk bent dan dat je een amerikaanse hierheen haalt als je nederlander bent.

Waarom weet ik niet, maar ik heb daar al wel wat slepende verhalen over gehoord. Weet iemand hoe dat zit?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Carlos

Natuurlijk zijn die uithuwelijkingstoestanden achterlijk en schrijnend. Maar dat moet je niet voorkomen door marokkaanse nederlanders anders te behandelen dan autochtonen, doe je dat wel dan is dat in strijd met de grondwet.

Discussie over problemen is noodzakelijk, maar laten we wel objectief bekijken wat de werkelijke problemen van Nederland zijn. Fortuyn heeft mijn inziens de discussie te veel op een negatieve wijze gemanipuleerd. Zijn verdraaide wereldbeeld van paarse puinhopen en uitvretende buitenlanders is zijn wrange erfenis.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 The Horse

Pim heeft veel betekend voor bruinminnend Nederland. Pim heeft er ook voor gezorgd dat het begrip “achterkamer politiek” een andere lading kreeg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Jacobine

Carlos, ik ben benieuwd:
wat zijn ‘de werkelijke problemen’ van Nederland?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Carlos

Ojee, straks vergeet ik er nog een, ik persoonlijk maak me meer zorgen om de vergrijzing dan de ‘ver-allochtoning’ van Nederland. Straks moet dit land gerunt worden door een stel bejaarden, mijzelf incluis. Allochtonen hebben we hard nodig voor de broodnodige verjonging.

Verpaupering van onderwijs en gezondheidszorg. Ja dat riep Pim ook maar ik vind dat er wél (veel!) geld naar toe moet en verwerp de fake-oplossingen van Fortuyn (‘eerst herstructuren en een beetje harder gaan werken en dan pas geld erbij’).

Afbraak sociale voorzieningen en privatiseringen.
Dit werkt een tweedeling in de maatschappij in de hand: de armen armer de rijken rijker. Het zal mij niets verbazen als er over 25 jaar de eerste ‘gated-communities’ worden opgericht. De rijken zullen zich met muren en bewakingsdiensten moeten beschermen tegen het arme volk dat in een verpauperd land woont (zelfde ontwikkeling die al veel duidelijker zichtbaar is in Noord en Zuid-Amerika).

Milieuvervuiling cq. natuurvernietiging.
Afgezien van de grutto en de korenwolf hebben we natuur nodig voor ons eigen welbevinden. De huidige wetteloosheid waar economie meermaals wint van natuur zal ons opzadelen met een betonnen jungle vol kantoorpanden en autowegen. Op europees niveau zal de verstedelijking van Nederland op den duur desastrueze gevolgen hebben voor met name de vogel- en visstand.

Verkwanseling van democratische rechten aan Brussel. Ook een populair punt van de nationalistische protectionist Fortuyn. Maar daarentegn ben ik wel europees ingesteld, ik sta een veel actievere houding t.o.v. de europese eenwording voor. Veel van de bovenstaande problemen kunnen misschien alleen maar op europees niveau worden aangepakt. In plaats van Europa de rug toe te keren zouden we open en actief moeten participeren t.b.v. onze toekomstige vrijheid en welvaart.

Om terug te komen op het onderwerp: ik vind die autistische focus op die paar probleemwijken en asielzoekerscentra zwaar overdreven. Dit zijn niet de werkelijke problemen van Nederland.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 The Horse

Ik ga me nu over een probleem buigen, waar zelfs Pim de oplossing niet voor wist!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Jan des Bouvrie

Ik zag gisteren op t.v. hoe een allochtone dame in Rotterdam beweerde dat het dankzij de LPF in de gemeenteraad veel beter ging en dat de allochtonen nu goed in het gareel werden gehouden. Een beetje onwerkelijk om te zien.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Jan des Bouvrie

Wat mij trouwens heel erg verbaasd heeft is hoe snel al die hysterisch jankende mensen van vorig jaar nu Pim Fortuyn alweer glad vergeten zijn. Een kleine harde kern rouwt vandaag om Pim, maar verder hoor je er helemaal niets meer over.

Een protestmars tegen het gedachtegoed van Pim Fortuyn lijkt me dan ook volkomen overdreven. Waartegen protesteren dan? Tegen dat handjevol mensen dat echt een Pim Fortuyn aanhanger blijkt te zijn?

Overigens ben ik het met Jacobine eens dat Pim Fortuyn wel degelijk een aantal problemen op de agenda heeft gezet. Daar was hij altijd wel goed in. En dan kun je zeggen: we moeten niet zo tegen allochtonen ageren, maar als je ziet dat er in de grote steden hele wijken zijn waar kleine groepen kut-marokkanen het verpesten voor iedereen (inclusief allochtonen die wel proberen op een normale manier aan de samenleving deel te nemen) dan is dat dus wel een probleem. Mijn oplossing zou alleen niet zijn om het asielbeleid strenger te maken, maar om die kleine groep raddraaiers op te pakken. Een aanpak die momenteel met veel succes in Amsterdam West wordt toegepast en die wel degelijk het gevolg is van het bespreekbaar maken van dit soort problemen door Pim Fortuyn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Jan des Bouvrie

En wat Israel betreft: daar heerst momenteel een stelsel waarbij Palesteinen op een dusdanige manier gediscrimineerd worden dat de vroegere Apartheid in Zuid-Afrika er een paradijs bij lijkt. En telkens als er een VN resolutie wordt aangenomen om het in te tomen, veegt Sharon er zijn grote behaarde reet mee af. Ik moet verder niets hebben van die Arabische Liga, maar hier hebben ze wel een punt vind ik.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Carlos

@desBouvries: dat Israel controleposten opricht daar kan ik me wel wat bij voorstellen, de palestijnse leiding heeft het met de georganiseerde Tweede Intifada goed verziekt. Ik ben voor het teruggeven van de bezette gebieden, maar voorlopig lijken mij controleposten wel het minste als er dagelijks levende bommen Israel binnenwandelen.

Anti-israelische gevoelens bespelen is in de arabische/moslim wereld zo afgezaagd en goedkoop. Daar bedient iedereen zich van: autoritaire regeringen en terroristische groeperingen. Het zijn als het ware zelf aangebrachtte oogkleppen. Zolang Israel overal de schuld van krijgt hoeft men vanaf het Atlas gebergte tot en met de Bromo vulkaan namelijk niet aan zelfreflectie te doen.

Te gemakkelijk dus en als Arabische Europese Liga ook nog eens misplaatst. Dat was de reden dat ik een demo op 6 mei voorstelde omdat ik van mening ben dat allochtonen (en dan met name arabische allochtonen) veel meer te lijden hebben van de hetze die mede is aangewakkerd door Fortuyn.

Discussie is altijd goed, maar de insteek en motivatie van de discussie over buitenlanders is verkeerd en dat is Fortuyn aan te rekenen.

Over A’dam-West: volgens mij levert het verguisde ‘praat-model’ betere resultaten dan het rotterdamse ‘uitsluiten en zero-tolerance’-beleid.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Carlos

Overigens wil ik hier nog wel even kwijt dat op 4 mei om 19.59 een gehoofddoekte voorbips-berber bij mijn woning in een amsterdamse achterstandswijk per ongeluk aanbelde.

…en dat vond ik zeker wel ongepast!
maar om daar nou een onoverkomelijk probleem van te maken?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Verbal Jam

Ik ben met Carlos eens dat de AEL zich eerst maar eens moet richten op problemen binnen Nederland, in plaats van het Midden-Oosten conflict hier te importeren. Deze actie getuigt van grote onnozelheid en gebrek aan inzicht in het werkelijke probleem.
Ik zie trouwens ook niet wat deze AEL met Palestijnen of Arabieren in het algemeen heeft, want Marokkanen of Berbers zijn helemaal geen Arabieren. Wanneer het alleen gaat om de ‘moslimbroederschap’ valt binnen die context óók nog wel het een en ander ter discussie te stellen.
Los daarvan was de actie incompleet: met had eveneens in Israëlische uniformen bij de ingang van alle winkels, restaurants e.d. moeten gaan staan om elke bezoeker op het bezit van explosieven te controleren. Maar deze opmerking is natuurlijk net zo tendentieus en helpt ons geen bal verder.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Carlos

Inderdaad, die naar eigen zegge tendentieuze opmerking stipt wel even aan dat israeliers zelf ook lijden onder al die controles en de angst om zomaar opgeblazen te worden. Met een 1-dimensionale benadering als die van de AEL komen we er niet, zeker niet als we zulk soort denkpatronen ook in Nederland overnemen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Carlos

oja, het zou wel een leuke actie zijn geweest om je door zo’n AEL-er te laten fouilleren en dan opeens keihard: BOEM !!! te roepen….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Kut-marokkaan

Iek wil ook inzenden liemerik:

Ze willen ons zwart maken
Als ze over ons praten
Dat moet echt veranderen
Heb je dat niet in de gaten

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 SalonSocialist

Beste Mensen,

Het is triest om te zien hoe er weer met de nodige maatschappelijke problemen word omgesprongen.

Over het midden-oosten problematiek het volgende. Carlos meldde ons:

de palestijnse leiding heeft het met de georganiseerde Tweede Intifada goed verziekt.

Tja een omgekeerde redenering, Arafat kwam terug van een mislukt camp David en de bevolking (zelf) ontketende de strijd (het bezoek van Sharon aan de tempelberg was natuurlijk helemaal funest voor het vredesproces), Dat nu Israelische functionarissen roepen Arafat en zijn regeren deze zgn. terroristen niet onder de duim heeft is een verdraaiing van de situatie.
Daar komt bij de verkiezingen die na het begin van de Intifada gehouden werd glansrijk gewonnen werd door Likud leider Sharon en vrede een begrip is dat ronddoolt in de hemel.
(Onbegrijpelijk dat Israeliers geloven dat er vrede en veiligheid gebracht kan worden door zulke rechtse types)

Carlos meldde ons eveneens dat het terecht was dat Israel controle posten instand houdt. Lijkt een nobel standpunt maar is het niet. De Palestijnen worden keihard onderdrukt en Carlos deelt mede dat deze pijnbestrijdingsmethode terecht is.
Evenals alle functionarissen uit Israel die roepen dat het geweld aan Palestijnse zijde eerst moet ophouden voor er gepraat kan worden. Tja zo schiet het nooit op.

Israel roept wel dat het de enige democratie is in het midden-oosten maar het weet zijn reputatie goed te verknallen.
Over het preventief liquideren van palestijnen en opblazen van huizen waar een zelfmoordpalestijns eens inwoonde hoeven we het niet te hebben om over het debacle Jenin maar te zwijgen (onbegrijpelijk dat Israel met dit soort zaken wegkwam).

Carlos meldde ons eveneens dat we er met een 1 dimensionale van AEL er niet komen: Dat valt inderdaad te betwijfelen ,maar het is eveneens onbegrijpelijk dat de Nederlandse regering nog steeds nog zo’n lakse houding heeft tegenover Israel,
* Militaire transporten naar Israel vinden nog steeds plaats via schiphol en als het israelische leger de haven van Gaza sloopt (welke gebouwd is met Nederlands geld ) wordt er niets gezegd.
Vreemd om te zien dat niet tweede kamerleden maar mensen in de publieke opinie, zoals Gretty DuisenBerg, Anja Meulenbelt, Marcel vasn Dam, Kees Schuyt
de Palestijnse kwestie telkens moeten aankaarten.

Dan over Pim;
Het is duidelijk dat Pim een aantal zaken per direct op de kart zette.
Zijn succes is dan ook te danken aan de laksheid waar een Kok en een Melkert mee sprak. De man was Ad rem en had vele on-orthodoxe oplossingen de misstanden in de samenleving.
(De mooiste is nog: We moeten 1 grootte staatsboederij maken waar we wiet kunnen verbouwen en verkopen en dan is dat ook opgelost!)
Hij was geen shijnheil en erkende zelfs dat hij lak had aan het milieu, je kunt het er niet mee eens zijn ,maar tis wel duidelijk wat hij wou. Over de demonisering van Fortuyn kan ik kort zijn. Het was duidelijk dat velen over Pim heenvielen. Dat geeft niet en maakt het debat alleen maar levendiger. Fortuyn zelf was er overigens ook erg goed in.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Jan des Bouvrie

Als we die wiet van de staatsboerderij nou eens exporteren naar Israel, worden ze er misschien allemaal een stukje relaxter van.

 • Vorige discussie