1. 4

  Ik neem aan dat het beledigen van ex-staatshoofden door Crachat onder het kopje ‘humor’ valt?

  Crachat is geloof ik belg, niet?

 2. 5

  Wie of wat wordt hier nu beledigd? Hooguit het “geslachtsrijpe Sarkozizi” zou de grote kleine man uit Parijs als een belediging kunnen opvatten, alhoewel het ook gewoon tres humoreux is? Aan de uiting “politicus/katholiek/Brittanicus” is niks mis. En wat dan nog?

 3. 6

  Maar nu ontopic: ik denk dat het misschien wel een aardige zet is om de Britten weer wat meer bij Europa te betrekken, maar ik vrees dat Blair’s imago te besmeurd is om dit tot een succes te maken.

 4. 7

  richard behoort tot het selecte clubje van de Cico-aanse Wacht: de Cyniclowns.
  Ik vrees dat ik zijn gecommentaar zowizo al niet erg serieus neem, maar deze slaat wel alles.
  Bij een ernstig persoon zou ik vragen: “waar in godsnaam beledig ik Blair???” – maar niet in richards geval dus.

 5. 9

  nouja, je zou kunnen zeggen dat die tekening van Blair hem niet op z’n best laat zien… maarja over smaak valt niet te twisten?

  Zou Neelie Kroes wellicht een goede kandidaat zijn voor president? (samen met Hillary de wereld besturen…een feministische droom neem ik aan) Of weet iemand anders nog een goede kandidaat?

 6. 10

  @ Richard. Blair was nimmer staatshoofd. Verder hoor ik weinig resultaat van de Midden-Oostenopdracht waar hij zich nu mee bezig zou moeten houden. Ook vind ik hem wat te veel ‘spin’.

 7. 11

  @1 Ik doe mee !
  NOOOOOOOOO NOOOOOOO NOOOOOOO !!!!!!

  @4 Wat precies wilt u zeggen met: Crachàt is ‘geloof ik’ belg … Dat u zich (ook op het laatste moment) ook bekeerd heeft ?

 8. 12

  Richard is van het niveau: ik ben het niet met jouw eens, dus jij bent links, dus jij bent een uitkeringstrekker. Richard kunnen we dus gewoon negeren.

 9. 14

  @12 Is er dan wat mis toch met linkse uitkeringstrekkers ?

  De rechtse-beurs-rakkers die me hun ontdoken belastig miljoenen, op de beurs ‘spelen’, daar hoor je hier nooit op kankeren.

  Alo, ik ben het met je eens, gewoon negeren die handel …

 10. 15

  @alle Blair-bashers hierboven: Hold your horses. Er zijn nog veel meer, wellicht geschiktere kandidaten. Hier staat een mooi overzicht met pro’s en cons van Tony en andere gegadigden.

  Als ik het zo overzie, Zijn bv Junker en Verhofstad veel geschiktere kandidaten, behalve dat ze misschien te federalistisch zijn voor bv Nederland en Frankrijk. Er is dus nog hoop ;-)

 11. 16

  Het probleem is niet die mening, domheid negeren kost geen energie. Maar om op de man te gaan spelen, direct, zonder aanleiding, fout en dus door iemand die zelf geen ene fuck voorstelt tegenover iemand die wel iets kan. Het hangt me hier de keel uit.

 12. 17

  Eens met su#1.
  Een meer dan hartgrondig NEE!

  Merk overigens op dat deze man pas bekeerd is tot het katholicisme. Je mag aannemen dat dat een randvoorwaarde is geworden om nog een leidende rol in de EU te mogen spelen. Onderschat dat niet!

  En Sargasso: u had dat bekeringsmoment van Blair best mogen rapporteren, ik had het zo mooi voorgesteld :(

 13. 20

  Belediging van een ex-staatshoofd (…) :
  het plan was er even om een spotprent te maken, met een Ratzinger in zijn gewone Satangedaante, die grijnzend tegen een teleurgestelde Blair zegt: “jij had toch niet gedacht dat je je zieltje kon terugwinnen met even bij de biechtclub te gaan zeker?”

 14. 22

  Variant:
  “NEEEEE! NEEEEEEEEEEEEEEE! NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
  Ik heb al een zak. (Als staatshoofd)”

  Met het “WMD bewijs” schandaal heeft Blair zijn geloofwaardigheid reeds verkocht. Zonder er veel voor terug te krijgen, lijkt me.

 15. 23

  Sargasso wil zich positioneren als een weblog waar de weldenkende mens commentaar kan geven. Liefst met verstandige discussie.

  Dat doen de redactie het liefst door ex-staatshoofden te beledigen.

  Wat iedereen weet dat als je ex-staatshoofden beledigt, dan komt er een goede, verstandige discussie, zelfs een geslachtsrijpe belg als crachat. Omkleed met argumenten en weldoordachte redeneringen.

  Minpuntje is wel dat als je er iets van zegt, dan speel je niet leuk mee en moet je verkettert worden. Gelukkig trekken we een front, en kunnen we dus fijn naar de eigen navel staren.

 16. 24

  En dan nu de jip en janneke variant voor de dyslectisie onder ons:

  We gaan geen mensen uitschelden omdat dat stoer is.

  Dat is niet stoer.

  En ook niet leuk.

  Dat is kinderachtig.

  Een beetje GS-achtig.

 17. 30

  Prachtige tekening van Blair, Crachát! En zeker niet beledigender dan de 10.000 andere afbeeldingen van hem die in de wereldpers (en zeker in de Britse!) de revu zijn gepasseerd.

 18. 31

  Hoe onbelangrijk de cliniclowns Riccardo en Chicco ook zijn, het tart toch alle verbeelding dat die nog maar dùrven zeggen dat een karikatuur van een politieker een ‘belediging van een staatshoofd’ kan zijn.

  Het zegt wel wat over deze miezerige tijden vind ik.

  En bedankt, ASchwein – heb er weer een mooi stuk tijd ingestoken, altijd leuk er om wat waardering ervoor te krijgen.

 19. 33

  Beste Crachat, zeer gewaardeerde kunstenaar,

  Je kunt inderdaad erg goed tekenen & schilderen. Ik zou het je in geen lifetime na kunnen doen. Het is duidelijk dat je daar een groot talent voor hebt en ik ben blij dat je de mogelijkheden hebt om je, voorwaar zeer speciale, talent verder kunt ontwikkelen. tevens weet je het te combineren met een scherp inzicht in alledaagse en politieke situaties, wat je talenten alleen maar unieker en specialer maakt. Ga zo door, je kunt iets wat weinig mensen kunnen!

  Maar hou op met mensen uitschelden.

 20. 36

  Nee. Vanwege Irak, ook al was dat misschien gevolg bloedbroederschap/ erfenis uit WO II. Maar aan wiens handen (lees: wereldleider van toch nog enige importantiea) kleeft er géén schandaal eigenlijk tijdens 8 jaar regeringsverantwoordelijkheid? Ja toch. Kok (Srebrenica) Kohl (ook niet brandschoon). Wie dan? Maar zo’n ongehoorde boeman zoals sommigen hem hier portretteren was het nou ook weer niet. Zat het Engelse volk in de penarie? Nee. Massawerkelozen, honger? Nee. Doe maar eens lijstje dan van al zijn gruweldaden.

  O wacht..omdat ie ineens katholiek wordt natuurlijk, De Schijnheil.
  Ja, dan heb je het (hier) sowieso al meteen verbruid.

  Al ging hij elke avond naakt esoterisch ganzenborden…

 21. 37

  @YP
  Al ging hij elke avond naakt esoterisch ganzenborden…

  Begin jij van het type te worden die elke dwaas aan het roer accepteert? Ik heb je wel eens beter commentaar horen geven.

 22. 38

  kijk eens aan; ik en richard samen door de deur.
  prima. (blijft nog de vraag waar the fuck ik Blair beledig.)

  Er is één verschil: ik ben Sargassoredacteur, en sommige mensen zien redacteurs als iets om persoonlijk tegen te worden. Dat pik vooral ik niet ten reaguurpanele, dat pikken mijn mederedacteurs niet achter de schermen – dat niemand zich daar illusies omtrent maakt.

  Leuke Viciouspastiche, su.

 23. 40

  @YP
  Ja, maar dan kom je met een opmerking dat het je eigenlijk geen reet interesseert wie er staat. Dan heeft je nee verder ook geen waarde. Of begrijp ik de lollige wending niet? Oh, die katholiek maakt je niets uit. Want katholiek of naakt ganzenborden is een soortgelijke religie. Ja misschien wel, maar het maakt je nog steeds geen reet uit wie er op die presidentszetel zit. En daar gaat het nou net om. Omdat niemand het een reet uitmaakt komt Blair daar te zitten. Oh, alleen nee omdat hij zijn handen vuil heeft aan Irak? Schijnheil – wie is dat nu?

 24. 41

  Maakt natuurlijk wel degelijk uit wie er komt te zitten. Je kan afvragen of zo’n post dan uitsluitend door ex-regeringsleiders, die altijd wel ergens een vlekje hebben moeten wegwerken, moet worden uitgeoefend. Maar dat laat ik aan de kenners over.

 25. 44

  Ik dacht dat dat alleen geldt voor afbeelden van de profeet, en die kan niet vaak genoeg geportretteerd worden volgens de cico-iaanse colonne.

 26. 45

  Sarkozizi is toch geen belediging, komaan zeg ? En wees ’s consequent : mohammedcartoons zijn vrije meningsuiting, maar een woordspeling is een belediging ?

 27. 46

  Ceterum censeo Blair sold out once too often. De sociaaldemocraat in mij prefereert Verhofstadt (liberale partij) boven Blair (socialistische partij). Wegens : meer internationalist, meer bereid om mensenrechten e.d. belangrijk te vinden, enz. Blair vooral praatjes weinig resultaatjes als je bekijkt vanuit de gewone man in de straat eh wereld.

 28. 47

  @46 Verhofstadt struurde de Amerikanen wandelen, toen die kwamen polsen voor de Irak-oorlog (een daad waar ik de man eeuwig dankbaar om blijf).
  Niet iets wat we van Blair kunnen zeggen …

 29. 48

  Zo is dat ! Of wat gedacht van Président Big Loulou ? Dankzij LM waren er bijna tal van dictators en Israëlische politici in België voor het gerecht gedaagd wegens schending van de mensenrechten ;-)

 30. 49

  @48 Maar daar zijn ze wel op moeten terugkomen (helaas), we dreigde politiek volledig geisoleerd te raken. Er is daar toen-der-tijd eigenlijk (te) weinig ruchtbaarheid aan gegeven…
  Daarom mijn hulde, dt u het weer even onder de aandacht brengt.