1. 4

  De engelsen vinden hem blijkbaar wel het beste lees ik zo links en rechts…

  Persoonlijk vond ik Schumacher (de keeper, niet de F1 coureur) wel de beste voetballer. Als je het hebt over de beste voetballer in de spirit wordt het trouwens Gary Lineker (spelling?).

 2. 5

  Best had wel zijn paar geniale momenten, de beste Engelse ever, ik heb er nog een paar gezien.

  Maar ook die linksback bij AC Milan jaren ’90 waar niemand ooit voorbij kwam, fotomodellenhoofd, Mancini ? Paolini zoiets, naam kwijt. Zo sterk.

 3. 10

  Net zoals het een noodzaak lijkt in de artistieke “wereld” moet je meer hebben dan een bepaald truukje. Best was buiten zijn voetbalgedoe een bezig baasje, om het zwak uit te drukken, en daardoor dreef hij naar boven.

 4. 12

  Best is van voor mijn tijd. Over de doden niets dan goeds, natuurlijk, maar dat hij beter was dan Van Basten geloof ik niet. En beter dan Cruijff nog minder. Merkwaardig dat die er bij CNN niet eens bij staat. Dat Amerikanen niks van voetbal weten is maar weer eens aangetoond. JC heeft nota bene twee jaar in de VS gespeeld, bij de LA Aztecs en bij de Washington Diplomats. En werd daar beide seizoenen Amerikaans speler van het jaar.

 5. 21

  Piet Bakker was lang niet bang voor een partijtje knokken, en de jeugd moest beslist niet in de watten, werden ze flink van. Maar bij het schrijven van een artikeltje over de beginjaren van de KNVB nam hij zijn hoed diep af voor de scheidsen van toen, die nogal eens de volle laag kregen bij de knokpartijen op het amateurvoetbalveld. Oorlog. Oorlog was het.

 6. 28

  Gistermorgen was in Londen op straat het sterfproces George Best semi-live te volgen. Ieder uur kwamen de straatkranten met andere koppen in de trant van: “Best’s Latest Hours” and “George Best Slips Away”…

 7. 31

  De AFC ers en de Katjangs komen vervolgens bij elkaar in deel twee van de Katjangs ( hoe de Katjangs op de kostschool van Buikie kwamen heet dat deel) als ik het me goed herinner tenminste

 8. 35

  Van voetballen weet ik geen ene moer vanaf, en wil het ook niet weten. Teveel patsers en bluffers in dat wereldje. En iets teveel ‘brood en spelen’ om de zooi koest te houden.

 9. 37

  Beste NL speler = sowieso per definitie een aanvaller
  1. Dennis ‘the menace’ Bergkamp (still alive and kicking)
  2/3. Marco van Basten / Johan Cruiff

  Wereld:
  Pele, Zidane, Thierry,
  dan de bovengenoemde drie.