1. 2

  erg mooi! en herkenbaar, echter zijn er voor mij bepaalde plekken in NL waar ik niet meer tot rust kan komen of er echt van kan genieten. Ik ben nl. een allochtoon en lijk op een moslim DUS = verdacht als ik alleen te lang op een bankje blijf hangen (drugsdealer) of naar architectuur wil kijken (terrorist) of in de bossen wil wandelen (verkrachter) etc,etc,etc.

 2. 5

  Ik kan mij er wel wat bij voorstellen wat Toon Alloch zegt. Mensen met een oosters/arabisch uiterlijk zullen zich in toenemende mate minder welkom voelen in Nederland. Prettig idee ook dat tenminste 1,5 miljoen kiezers je de Noordzee wil indrijven en er twee grote politieke partijen zijn die aan dergelijke ideeën wel consessies willen doen. Nee, dan voel je je wel welkom.

  Mogen allochtonen ook eens klagen? Na die tsunami van huilebalken die ‘hun buurt niet meer herkennen’ of ‘bang op straat zijn’ als ze een Marokkaan zien lopen?

 3. 6

  Vrouwen met cheapass tattoos op de arm altijd +1.

  Ik zit nog te wachten op de oproep van Geert Wilders om alleen zijn te verbieden. Want dat is verdacht, natuurlijk.

  Onze Grote Blonde Venlose Held slaapt nooit alleen. Links en rechts van hem liggen zijn bewakers. 1 ervan snurkt.

 4. 7

  Dus zelfs alleen-zijn kunnen mensen blijkbaar niet meer zelf. Ik denk dat ik mij maar ga aansluiten bij de Roma. *Zoekt geel lapje stof om grote gele “R” op zijn jas te naaien*

 5. 8

  Toch knap dat het meteen weer over Wilders gaat (was die maar eens wat vaker alleen).

  New York is een goede stad om alleen te zijn en Amerika misschien wel een goed land. Je hoeft hier maar even iets langer naar iemand te kijken dan sociaal aanvaard en je bevindt je al snel in een praatje. Dat is een van de leukste eigenschappen die veel Amerikanen hebben: het zijn makkelijke kletsers, vooral ook tegen vreemden. En het is heel normaal om een praatje met een vreemde aan te knopen. Dat mis ik toch wel in NL. Zeker in het OV blijft iedereen maar een beetje achter zijn krant of iPhone hangen. Zei opa…

 6. 10

  @Carlos: Volgens mij scheer je deze kiezers over een kam. Zou het wellicht zo kunnen zijn dat ze om andere redenen op de door jouw bedoelde partij hebben gestemd?

 7. 11

  @ Carlos

  Voor mij is dat wel een reden om van Prem Radhakishun te blijven houden. Natuurlijk is het een schreeuwlelijk, maar hij zorgt er in ieder geval voor dat er met hem wordt gepraat, en niet over hem.

 8. 13

  @10 volgens mij ook, en terecht.

  Wilders verkondigt zijn vrije mening al wat langer, dus je weet waar je op stemt.

  Die anderhalf miljoen extremisten mot ik niet.

  Demoniseren, ja graag (heb ik trouwens van Wilders en Fortuijn geleerd).

 9. 14

  @8 Je moet het OV in de randstad (want dat moet je ermee bedoelen, toch?) niet vergelijken met de rest van NL. En als het je al te stil was, waarom trok je dan zelf je snavel niet open? :-)

  @13 Die anderhalf miljoen nederlandse burgers motten hufters zoals jij dus ook niet.

 10. 16

  Share, die anderhalf miljoen zijn zelf hufters, anders zouden ze immers niet op de geblondeerde überhufter hebben gestemd. Als deze hufters Györun niet motten dan spreekt dat alleen maar in zijn voordeel. Ik hoop ook niet dat PVV-stemmers mij aardig vinden, want dan doe ik iets fout. Hufters.

  (Kunnen we heel die hufterige PVV-aanhang niet collectief uitzetten naar Roemenië ofzo?)

 11. 18

  Ik weet niet hoor, maar ik vind het heerlijk om af en toe eens flink alleen te zijn zonder geklets aan mijn hoofd. Gooi je pc en mobiel uit en ‘enjoy the silence’. Niks treurigs aan toch?

 12. 20

  @8 Dimitri. Het praatje maken komt niet alleen voor in Amerika, ik merk dat dit ook veel sneller gaat in landen als Griekenland of Spanje. Ik kan daar gewoon een random gesprek aangaan, zonder argwanende blik die ik in NL vaak ontvang. En ja, dit is overigens vooral van toepassing in de Randstad, bij mijn ouders in de polder worden praatjes aan de kassa meer gewaardeerd.

 13. 22

  Wat 20 zegt, het is vooral randstedelycke problematiek is ook mijn ervaring.
  @16 Geert is voor mij absoluut geen hufter. Je kan zijn ideeen abject vinden (en ik stem er ook niet op) maar een hufter is iets anders. En neen, natuurlijk kun je anderhalf (tot twee) miljoen nederlanders niet deporteren naar Roemenie, dat is een hufterige vraag van iemand die blijkbaar vastgerot zit in (s)linkse hufter idealen ;-)

 14. 23

  Ik zit voor zover ik weet nergens in vastgerot, lieve Share, en ik ben ook niet (echt) van het deporteren. Maar af en toe mag ik ook wel eens wat chargeren. Dat krijg je soms vanzelf in reactie op de hufterigheid (zo zie ik het toch) van Wilders en de zijnen. Koekje van eigen deeg geven. Lucht soms wat op, al weet ik ook wel dat het niet direct tot een oplossing zal leiden.

  Hoezo, Wilders geen hufter? Een hufter is volgens mij een aso, iemand die alleen voor zijn eigen ding gaat, van wie je een grote bek kan krijgen als je er wat van zegt. Is de Geblondeerde op het lijf geschreven dunkt mij. En zijn volgelingen zijn veelal nog erger.

 15. 24

  Ik omschrijf de hufter i.e.g anders. Maar ik ken zelf amper pvv-aanhang dus ik wil het best van jou aannemen ;-)
  Iets heel anders, een super tv-programma zou zijn om Geert en zijn broer op te sluiten in een BigBrother-huis. Dan komen alle apen vanzelf uit de mouw – zo stel ik mij dat voor.

 16. 25

  ‘Het besluiten tot iets groots kan geschieden met kalme vastberadenheid of in geestdrift. Het eerste staat natuurlyk hooger. Dit hoogere nu vindt men zelden, maar nu-en-dan toch, by ’n individu. By vergaderingen nooit.

  Een grootsch besluit van ’n vergadering wordt altyd genomen in drift van geest en met geschreeuw. Dat noemt men met een deftig woord: akklamatie.

  Lees niet, bid ik u, dat ’n vergadering die schreeuwt en driftig van geest is, grootsche besluiten neemt.’

  Multatuli, ‘Idee 8’ in: Ideën I, 1862.