Actie: beloon je europarlementariër

Foto: copyright ok. Gecheckt 02-11-2022

Beste Toine, Peter, Daniël, Esther, Bastiaan, Wim en Corien,

* Ironie aan* Hartelijk dank voor jullie stem voor het PNR-verdrag van afgelopen donderdag in het Europarlement. Dank je wel dat mijn reisgegevens – van maaltijdvoorkeuren tot creditcardinformatie tot reisgeschiedenis – voortaan minimaal vijftien jaar lang in een Amerikaanse databank liggen.

Dank je wel dat ik voortaan overgeleverd ben aan de willekeur van de Amerikaanse grensautoriteiten, die deze gegevens gebruiken om risicoprofielen te maken. Hoe die profielen worden samengesteld, of ze kloppen en wat ik moet doen, überhaupt kan doen als er fouten worden gemaakt, weten we na al die jaren onderhandelen nog steeds niet. O ja, daar is nog steeds niets over afgesproken.

Dank je wel dat het belabberde akkoord dat een paar jaar geleden werd afgeschoten vervangen is door een nog belabberder akkoord waarbij de Amerikaanse autoriteiten zelf in de Europese databanken mogen zoeken en ook beschikking kunnen krijgen over gevoelige gegevens, zoals medische verzoeken, etc.

Dank je wel dat je je zo hebt laten uitspelen: kom op Amerika dreigt met het intrekken van de visum-verplichting voor een aantal Europese landen, call their bluff. Dank je wel dat door deze slappe opstelling je de belangen hebt geschaad van de mensen die je in Europa hebben gekozen. * Ironie uit*

Ik zal jullie gepast belonen bij de volgende verkiezingen.

Wil je ook deze europarlementariërs belonen, deze mannen en vrouwen die zo hard voor uw belangen hebben gevochten vorige week? Hier zijn hun e-mailadressen:

[email protected] (CU)
[email protected] (Onafhankelijk)
[email protected] (VVD)
[email protected] (CDA)
[email protected] (SGP)
[email protected] (CDA)
[email protected] (CDA)

Foto European Parliament

Reacties (4)

#1 Olav

Vergeet niet te vermelden tot welke partijen deze figuren behoren, al zitten daar geen verrassingen tussen:

(Peter) Van Dalen: CU
(Daniël) Van der Stoep: PVV
(Toine) Manders: VVD
(Esther) De Lange: Commissarissen, Directeuren, Aandeelhouders
(Bastiaan) Belder: SGP
(Corien) Wortmann: Commissarissen, Directeuren, Aandeelhouders
(Wim) Van de Camp: Commissarissen, Directeuren, Aandeelhouders

Zij zullen binnen hun fracties toch niet de enigen zijn die vóór gestemd hebben? Kunnen we dat nog ergens nakijken?

  • Volgende discussie
#3 esgigt

Volgens mij verdienen europarlementariers al genoeg (incl royale onkostenvergoedingen en andere plussen). Het werk dat zij inhoudelijk verrichten waardeer ik niet hoog, dus weinig reden om ze extra te belonen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Bismarck

Waar was Hans van Baalen?

  • Vorige discussie