SG-café woensdag 12-08-2015

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 12-08-2015. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

0

Reacties (9)

#1 frankw

Kijk, in Ferguson mag je best demonstreren. Zelfs met geladen automatische wapens. Echt waar! Kijk maar!!!!!

http://www.theguardian.com/us-news/2015/aug/11/oath-keepers-ferguson-automatic-rifles

#2 Jos van Dijk

@1: racisme verdwijnt niet zo maar in een jaar

#3 Bismarck

@1: Niet zo vreemd, onder die Oath Keepers zitten collega’s.

#4 Emile M

Ik dacht niet dat de rijksambtenaren al een nieuwe cao hadden…
http://www.bnr.nl/feeds/anp/ECO/402538-1508/aantal-werknemers-zonder-cao-sterk-gedaald

#5 Henk van S tot S
#6 Folkward

@1 Daar zit een beetje een kronkel in de logica: als je je wapens open draagt, dan zou je sowieso een wapenvergunning hebben, en een vergunning om het te dragen (met een CCW mag je sinds 2014 ook open dragen). Als je echter vlakbij een protest samenschoolt (*proest*, een samenscholing van 3 mensen) zonder zichtbare wapens, dan kon je nog wel eens wapens bij je hebben, waarvoor je geen vergunning hebt (om te dragen).

Ik vind het een apart ontwikkeling. Oathkeepers werden eerst aangezien voor een racistische groepering (a la KKK), maar namen kennelijk juist geen deel aan het protest, maar zorgden er uit eigen initiatief voor dat infowars-journalisten het protest konden verslaan.

Ik denk dat de Oathkeepers behoorlijk wat puntjes hebben gescoord bij de zwarte gemeenschap in Missouri. Volgens de Oathkeepers zelf handelen ze naar de Grondwet (en het volk) en dus niet naar de autoriteiten, als die volgens hun tegengrondwettelijk optreden. Dat betekent voor de zwarte gemeenschap dat ze dan ook kunnen vertrouwen op die groep. Bedoeld of onbedoeld was het goede reclame voor die groep.

#7 Emile M

Ik dacht eigenlijk dat ze niets van boekhouden begreep..
http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2051617-klijnsma-doet-aan-creatief-boekhouden.html

#8 lapis

Artikel op de Guardian van de hand van Tony Blair over waarom mensen niet op de (enige) socialistische kandidaat voor het partijleiderschap van Labour moeten stemmen trekt ruimt 4000 reaguursels in minder dan drie uur (bijna honderd in de tijd die het mij kostte om dit stukje te typen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*