Na een dag dat Nederland weer voor even werd gedomineerd door portiekplassende Provincialen sluiten wij af met dronken Russen. Locatie: een buitenhuisje nabij Chelyabinsk. Chelyabinsk voorheen ook wel Tankograd genoemd, de stad achter de Oeral waar Stalin de tienduizenden tanks liet produceren die het Nazimonster uiteindelijk de nek braken. Maar nu, Geert hou je gemak, terug in de 21ste eeuw: Met een tuintafel kan je frisbeeën, in een bos, na paar flessen vodka, das logisch…
Reacties (5)
En wàt voor beestje, damn!
Ergens in de koepel van de T-34 zat iets magisch in de hellingsgraad – op het relatief dunne staal ketsten toch de granaten af. Duitsers wisten niet wat ze zagen.
En dat ie zonder moeite en enkel met een soort snorkel gewoon nder water/modder kan wachten om dan op de duiken.
Beiden kunnen toeval zijn in het design, of genialiteit van de ingenieur – feit is dat die laatste zijn model niet verkocht kreeg aan Stalin, en dus maar met z’n tank 3000 km naar Moskou en terug reed.
Tot ieders verbijstering lukte dat ding erin, dus het model werd in productie genomen, maar de ingenieur stierf aan een longontsteking.
Dit rupsding is wellicht voor een groot stuk verantwoordelijk voor het feit dat wij hier niet in het Duits communiceren.
“Dit rupsding is wellicht voor een groot stuk verantwoordelijk voor het feit dat wij hier niet in het Duits communiceren.”
Spreek voor jezelf, of zoals we hier zeggen, Den Koffeeshop ist am naechste Strasse linksab.
Ah Herr Bismarck von dem Gouvernement Limburg.
nouw, het blijf tog een kwestie van vrije meninguite
—- Shania Fokkema, Winschoten
Carlos! ‘Na een dag dat Nederland weer voor even werd gedomineerd door portiekplassende Provincialen.’
Waar komt toch die lachwekkende neiging van Amsterdammers vandaan om hun ene stadje aan te zien voor heel Nederland?