Lamsvlees uit de oven met ansjovis, Pedro Ximenez azijn en gepofte knoflook
hoofdgerecht, 4 personen
600 g lamslappen van de bout
8 ansjovissen, gehalveerd (uit een blikje)
1 tl tijm
3 el PX azijn
3 bollen knoflook
enkele tomaatjes
3-4 el olijfolie
aluminiumfolie
ovenschaal, ingevet
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vlees en stop in elk gleufje een stukje ansjovis. Leg het vlees in de ovenschaal, bestrooi met versgemalen peper en tijm en besprenkel met PX azijn. Stop de bollen knoflook en tomaatjes tussen het vlees en druppel er olie overheen. Bedek de schaal met folie. Laat het gerecht in ca. 90 minuten gaar worden, verwijder de folie na 45 minuten. Lekker met quinoa en spinazie.
Reacties (5)
Kan ook gewoon met sherry en een klein scheutje of neutrale of wijnazijn lijkt me…
PX azijn is een zoete, smaakvolle azijn, die kun je beter niet vervangen door gewone azijn want dan bederf je het gerecht, dan wordt het te zuur. Gebruik desnoods een goede balsamico, of laat de PX azijn in zijn geheel weg. Succes!
We gaan ‘m proberen.
En de suggestie van #1 werd door mijn vrouw op iets minder vriendelijke toon weggeblazen dan Fiona doet, koken met verkeerde ingrediënten roept blijkbaar emoties op :))
Huh? Lamsvlees? En het gaat er nu even niet om of het gerecht lekker is ja dan wel te nee, want hmmm smullen zo’n lekker mals lamsboutje. Maar ‘k dacht dat Ivanov & Tchernikov nou juist het flexitarisme propageerden en dan met náme gericht op 2 a 3 dagen vegetarisch omdat daar zo weinig smakelijke recepten van zijn…
Was trouwens op tv een item over, hadden er nog nooit gehoord van flexitariers…
Niet zo negatief YP. Laat ze gerust eens af en toe een grechtje met vlees doen. Ik heb de tel niet bijgehouden hoe vaak ze een gerecht zonder spekjes deden, dat met echt nog beter was geweest.