Plucheverliefde Pronk en Adolfa Verdonk

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Oud minister Jan Pronk blijft toch aan als voorzitter van de federatie Vluchtelingenorganisaties Nederland (VON) mede op verzoek van de bij de VON aangesloten organisaties. Aldus komt Pronk terug op zijn dreigement af te treden omdat minister Verdonk hem niet meer wil ontvangen (omdat hij het woord ‘deportatie’ in zijn altijd ruim van speeksel voorzien lijkende mond had genomen toen hij over het vreemdelingenbeleid van de minister praatte). Dit doet me denken aan Ed van Thijn die zijn lidmaatschap van de PvdA zou opzeggen als Gumus zou worden gedeporteerd. Toen Gumus op het vliegtuig werd gezet, bleef Edje toch maar lid omdat de familie Gumus dat zo graag wilde. Pronk zat tig jaar op het regeringspluche, en heeft het ontwikkelingsbeleid van Nederland mede vorm gegeven. Zou het te maken hebben met het druppel op de gloeiende plaat-gehalte van het ontwikkelingsbeleid dat zo’n Pronk denkt dat acties dermate gespeend van het beoogde gevolg kunnen blijven? Waarschijnlijker is dat Ed en Jan van het uitstervende soort onverbeterlijke wereldverbeteraars zijn die in een eigen wereld leven waarin de werkelijkheid onbeperkt naar het eigen gelijk kan worden gemodelleerd.

0

Reacties (5)

#1 hopeshever

verdonk zal branden in de hel en jan steekt het vuur nog wat op….

  • Volgende discussie
#2 Sik

Pronk heeft zelf in het verleden ook vaker gedreigd om af te treden als minister, maar is ook daar toen steeds op teruggekomen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 caprio

Pronk blokkeert elke positieve ontwikkeling gericht op een verheffing uit de rotzooi theorie van de jaren70. Hij is een soort Kok die de pvdA opblies, door elke progressie te concentreren rondom zijn eigen persoon. De vergelijking met Yassin gaat helaas niet meer op, nu die vervangen is door een nog radikalere hardliner binnen de Hamas, zoals voorspeld door de Haaretz deze ochtend, maar is verleidelijk.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Grobbo

Ik zie zelf liever een gestagneerde politicus met het hart op de juiste plaats dan een moderne manager-minister die met een stalen smoel gezinnen uit elkaar rukt en zegt dat het rechtvaardigheid is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Japie

Ik vind Pronk een vervelende moraalridder. Het beleid van Verdonk vind ik duidelijk. Het maakt een einde aan de mogelijkheid van asielzoekers om na 5 keer afgewezen te zijn nogmaals in beroep te gaan. Bijvoorbeeld: Je identiteitspapieren door het vliegtuigtoilet spoelen, jarenlang procederen en dan nog hopen op een generaal pardon omdat je inmiddels nakomelingen hebt verwekt vind ik wat ver gaan.

  • Vorige discussie