Een nieuwe driedeling

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Vliegen wordt nu nog veiliger. De Amerikaanse overheid voert in samenwerking met de vliegtuigmaatschappijen volgend jaar een nieuw computersysteem in dat een risico-inschatting maakt van elke passagier. “Passengers will be assigned a color code — green, yellow or red — based in part on their city of departure, destination, traveling companions and date of ticket purchase.(..)The TSA will check each passenger in two steps. The first will match the passenger’s name and information against databases of private companies that collect information on people for commercial reasons, such as their shopping habits. This process will generate a numerical score that will indicate the likelihood that the passenger is who he says he is. Passengers will not be informed of their color code or their numerical score. The second step matches passenger information against government intelligence combined with local and state outstanding warrants for violent felonies.”

0

Reacties (9)

#1 caprio

Ik blijf het zeggen, mijn houding tav vliegen staat loodrecht op alle andere aangelegenheden in het leven: vrouwen met burka’s mogen ze driedubbel uitkleden en betasten, speciale vliegtuigen voor Arabieren zie ik ook wel zitten, maar mijn ideaal blijft: iedereen in slaap spuiten tot 30 minuten na de landing met placebo parachutes, dat is de enige manier om normaal te vliegen. Het is een geweldige uitvinding maar wel doodeng.

  • Volgende discussie
#2 onnoniem

Oud nieuws en dan nog ook nog gewoon sleuren en pleuren(copy, paste), je kan toch wel in het Nederlands erover schrijven?

Het stond al maanden geleden in de Volkskrant. De KLM koste dit 2 ton om hun computersysteem aan te passen het leukste is dat al die informatie die ze de oceaan over sturen door Amerikaanse concurerende bedrijven gebruikt kan worden.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Carlos

De amerikaanse overheid is inderdaad bezig een reusachtig BigBrother systeem op te zetten waar alle denkbare gegevens van personen kunnen worden ingevoerd en geanalyseerd. Dit TSA systeem is daar waarschijnlijk een afgeleide van.

Ik zou graag willen weten of ik zelf ooit in “yellow” of “red” kom doordat ze via mijn creditcard nummer zien dat ik boeken van Noam Chomsky koop en membersites met dikke (islamitische?) negerinnen bekijk.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Grobbo

Hebt u ook een link meneer Niem?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Carlos

Meneer Niem heeft wel gelijk dat het al eerder in het nieuws was. Maar het is wel degelijk de Washington Post van 9 september.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Sander

Ik zou graag willen weten of ik zelf ooit in “yellow” of “red” kom doordat ze via mijn creditcard nummer zien dat ik boeken van Noam Chomsky koop en membersites met dikke (islamitische?) negerinnen bekijk.

But up to 8 percent of passengers who board the nation’s 26,000 daily flights will be coded “yellow” and will undergo additional screening at the checkpoint, according to people familiar with the program. An estimated 1 to 2 percent will be labeled “red” and will be prohibited from boarding.

Dus bijna 10%. Ga er maar vanuit dat zowel jij (u?), Noam Chomsky én dikke islamitische negerinnen op die lijst terecht komen. (oh ja, en levengevaarlijke bibliothecarissen natuurlijk)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#7 peter

Zit er ook een functie in dat programma dat je niet naast die dikke negerinnen hoeft te zitten op intercontinentale vluchten? Dikke negerinnen zijn namelijk niet om naast maar om op te zitten, nietwaar Horse?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#8 TbosS

dit systeem geldt dus straks alleen voor vluchten in en naar de VS? Dan gaan terroristen toch gewoon vliegtuigen in Amerikaanse ambassades boren?

Volgens mij hebben een aantal beleidsmakers in de VS met een compleet andere agenda handig gebruik gemaakt van het momentum en een prachtig datasysteem aangelegd.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#9 mark

@annaniem: klopft inderdaad. Ik had evenwel nog niet meegekregen van die drie kleuren. Daarbij: sleuren en pleuren (bent u niet in de war met drag&drop?) is nu juist prettig van dit medium (o.m. om met weinig tijd m.i. relevante informatie te selecteren -ik wou dat meer mensen dat voor mij deden, ik bepaal vervolgens zelf of ik het ganse stuk wil lezen).

Ik las dat een EU-werkgroep in juni de Europese Cie. heeft geadviseerd over de eis van VS inz. de passagiersgegevens. O.m. bepaalde deze commissie dat informatie over religie niet mag worden verstrekt, dat info niet langer dan enkele weken (en zeker niet 7 jaar) mag worden bewaard, enkel voor terrorisme gebruiken (niet voor vaag omschreven ‘serieuze overtredingen’) en nog wat. Ik zoek het nog wel eens op (dat zou u ook moeten doen met die link van de volkskrant). Kijken hoe grote mond Europa uiteindelijk durft op te zetten tegen de Amerikanen……

  • Vorige discussie