Kinderhandel: heee psst … kindje kopen?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Berichten uit het nieuws: 1,2 miljoen kinderen worden jaarlijks verhandeld. Op zich is dat niet erg, het is een kwestie van vraag en aanbod (in feite is adoptie ook een soort van verkapte handel). Als een – verhandeld – kind in een beter leefmilieu terechtkomt, is er niets aan de hand. Grootste verschil zit um dus in illegaliteit of legaliteit.

Jaarlijks worden er dus 1,2 miljoen kinderen illegaal verhandeld. Uit door Unicef gepubliceerde cijfers blijkt dat:
– Europa een van de grootste markten is (ongeveer 500.000 vrouwen en jonge meisjes: vers voor u gehaald uit Oostbloklanden)
– in China 250.000 vrouwen en kinderen de klos zijn
– uit Afrika 200.000 kinderen de markt verzadigen
– Thailand blijkelijk nog steeds weinig tot niets doet aan kinderprostitutie (het is zelfs met 20% toegenomen)
– Bangladesh, Pakistan en India duizenden jongetjes in de aanbieding hebben (vooral populair in de Verenigde Arabische Emiraten)
– etc etc.
En waar zijn deze kinderen dan in gespecialiseerd? Voornamelijk in het slaaf zijn voor in het huishouden en voor sex. Als je de kinderen blootstelt aan intimidatie, controle, geweld en bedreigingen blijven ze hun ‘kunstje’ tot in de perfectie uitvoeren.

Het is big business, 8,7 miljard euro wordt eraan verdiend. Best veel geld voor een relatief kleine markt. Ondanks dat worden ook hier bij u om de hoek kinderen verhandeld. Denkt u maar even aan Eindhoven; kortgeleden nog in het nieuws in het kader van de ontuchtzaak ‘Anne Frankplantsoen’ waaruit bleek dat minderjarige jongens uit Tsjechië werden gehaald om de lusten te bevredigen van een aantal – grof geld betalende – mannen.

Eigenlijk verdienen de handelaren in mijn ogen een – zeer – bloedige afranseling, maar om het enigszins beschaafd te houden kan je ook de ‘paper chain’* invullen om Unicef te ondersteunen in de actie tegen kinderhandel.

* We aim to make a paper chain of at least 5,000 links that will be used to raise awareness about the horrors of child exploitation. Each link in the paper chain will represent one kilometre of a 5,000-km journey – the distance that a trafficked child arriving in London would have covered if he or she had started out from Nigeria.

0

Reacties (6)

#1 Carlos

…en dan te bedenken dat Sargasso de nummer 3 in de wereld is als het gaat om thaise jongetjes !

http://www.google.nl/search?q=thaise+jongetjes&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=nl&btnG=Google+zoeken&lr=

  • Volgende discussie
#2 Carlos

Ik vond het zelf erg schokkend om te zien hoe open en bloot westerse kerels zich vergrijpen aan kinderen in Bangkok.

Lees het verhaal maar wat ik er destijds over schreef (en waardoor ik nu nog in de statistieken van Sargasso randdebielen terugvind die werkelijk in Google op ’thaise jongetjes’ zoeken.)

https://sargasso.nl/index.php?p=771

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Lilith

Heb net het verhaal gelezen, inderdaad erg schokkend. Maar veel mensen hebben (denk ik) wel zoiets bij dit soort praktijken uit Bangkok dat het erg is maar tegelijkertijd ‘ver van hun bed’ is. Raar eigenlijk, als je weet dat Europa hoog in de lijsten staat als marktplaats. Minder ver van je bed dan je denkt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 name

dit vinden wij echt absurd wij zijn zelf ook kinderen van 13,14 en 14 jaar
en dan even moten horen dat er kinderen van mijn leeftijd geweoon verkracht en verkocht en nu al moeten trouwen we moeten hier echt iets tegen doen hoor
en dan te bedenken dat wij hier gewoon in nederland wonen en aan de andere kant van de wereld dit soort dingen gebeuren tututututututututu
niet te geloven

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 name

loser………

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 annetje

ja amaai dat er de dag van vandaag nog zoveel dingen gebeuren…niet te geloven
ze zouden die mannen dat die kindjes kopen gewoon martelen zoals in de middeleeuwen… op de pijnbank met hen!!!

  • Vorige discussie