Constifuckingtutional

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

The Smoking Gun heeft nu al zijn Legal Document of the Year 2003 gekozen. Het gaat om een 7 pagina lange verdediging van een scholier die na op het matje te zijn geroepen voor stiekem roken, zijn rector wat variaties van het woord Fuck naar het hoofd slingert en daarvoor een straf krijgt opgelegd. De advocaat van de scholier verwijst onder meer naar het eerste bekende gebruik in een Engels-Latijns gedicht van voor 1500 [“Non sunt in celi quia fuccant uuiuys of heli” (“They are not in heaven because they fuck the wives of Ely”)] en het hedendaags veelvuldig bezigen van het woord in muziek en films [“Some movies such as Scarface, Porky’s and Goodfellas are known for the extensive use of the family of Fuck words (Fuck, Fucking, Fucker, Fuckface, Fucked, Absofuckinglutely, etc.)”].

Verder verricht de advocaat een vergelijkend Google-onderzoek naar de alomtegenwoordigheid van het ‘F-woord’ en verwijst naar diverse rechtszaken waarin Fuck als grondwettelijk beschermenswaardige uiting werd aangemerkt. In één genoemde zaak valt een fraai geformuleerde overweging uit Baumgartner v. United States (1944) op: “[o]ne of the prerogatives of American citizenship is the right to criticize public men and measures – and that means not only informed and responsible criticism but the freedom to speak foolishly and without moderation.”

0

Reacties (7)

#1 crachàt

waar een echte walmende walg omtrent hoort op te stijgen, is dat f*cking gebruik van die sh*t-sterretjes, die wat mij betreft een ongewenste grens binnen de wondere wereld der bl**dy overschrijden…

  • Volgende discussie
#2 peter

Briljant! Het zou zo uit een Ally McBeal script kunnen komen, waar ik overigens nooit naar heb gekeken. :-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 nimo

Zonder al die zeven pagina’s te hebben gelezen, lijkt het me zo op het eerste gezicht nauwelijks relevant of “fuck” nu wel of niet in eerbiedwaardige oude teksten voorkomt. Het is een uitgemaakte zaak dat het het roepen van “fucking fag” in het algemeen beledigend en brutaal is. Gezien de omstandigheden van het geval, nu een leerling dat tegen een leraar zegt, net nadat hij straf heeft gekregen, op waarschijnlijk ook nog eens op een toon die niet mis te verstaan is, maakt het geen fuck uit of fuck in films veel wordt gebezigd. Integendeel, zou ik zeggen, want uit die films blijkt als snel dat het woord niet bepaald gebruikt wordt als een uitroep die getuigt van het respect waarmee het een leerling betaamt om zijn leraar toe te spreken. So!

Ik heb vroeger mijn leraren wel voor ergere dingen uitgemaakt. Dat zulks consequenties heeft is logisch en die gevolgen moet je dan ook dragen als een man. Om daar advocatenwerk van te maken… bah.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 crachàt

akkoord. zeg dan fuck en blijf fuck zeggen. Zo’n lulletje gaat wellicht ook naar een rechter in het vrije amerika wanneer meneer leraar “fuck you” tegen hèm zegt.
Eerst met twee woorden leren spreken, alvorens je het recht hebt you te fucken.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 caprio

come aan, fuckers. Je hebt het recht om je leraar te beledigen, evenals het beledigend is om strafwerk te krijgen, evenals je leraar ‘rotkreng’ mag roepen op mieterige toon (op de een of andere manier kennen docenten dat niet echt ruig zeggen). School is toch gvd geen nazikamp. Okay, je maakt de les onmogelijk, verdwijn dan. Maar strafwerk of schorsen is compleet ongrondwettelijk volgens mij. Heb het altijd belachelijk gevonden dat je verplicht naar school moest. Begon zelf pas te studeren, toen ik er weer zin in had. Had vervroegde behoefte aan sabatical op mijn 16e, mijn goed recht.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 crachàt

jajaajajaa, Caprio, maar een leraar die naar de rechter trekt, dat willen we dan weer niet? Take a blame, and screw them moddafokkas op het speelveld dat school heet. Het is een spel tussen hasbeenbaasjesleraars en wouldbebaasjesleerlingen, maar balk ten Ende als medespeler in the schoolgame niet naar een rechter!
Hoe laag kan een trots iemand die pas begint te studeren nadat ie van school gebètst is (zoals ondergetekende ook!) niet vallen?
Issue hier is het burgerlijk-doorgetripte “I-sue-you”-systeem van de United Cowboysstaat…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#7 Siquo

Nu schiet “Usage of the word ‘Fuck'” van Monty Python mij direct te binnen. Die zou ik gewoon als bewijsmateriaal gaan aanvoeren :P
Persoonlijk moest ik ooit een opstel schrijven voor straf, wat ik misbruikt heb om de rector en enkele andere leraren in 2 A4’tjes de huid vol te schelden, maar ik ben niet van school “gebètst”, dat heb ik uiteindelijk zelf gedaan.
En let wel dat er hier niemand ge-sued wordt, wat ik zo raar vindt is dat het interferen met je school als een misdemeanor op je criminal record terecht komt!

(excuses voor het overdadige gebruik van engels en anglicismen in bovenstaande reactie)

  • Vorige discussie