Natte dromen in de politiek

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

‘Begint het nu weer van voor af aan?’
Dat was mijn eerste gedachte toen ik onderstaand bericht las:
Van As: ‘Zalm alleen premier in zijn natte dromen’

AMSTERDAM – LPF-voorzitter Ed Maas en vice-fractievoorzitter Gerard van As hebben donderdag in het Algemeen Dagblad harde kritiek geleverd op CDA-leider Balkenende en VVD-voorman Zalm. De kans dat de LPF mee gaat regeren wordt daarmee steeds kleiner.

“Balkenende heeft nog niets klaargemaakt. Hij is geen powerplayer, geen captain”, zo zegt Van As. “Dan kun je nog beter Hans Wiegel premier maken.” Maas meent dat Balkenende ‘langzaam een brevet van onvermogen heeft gekregen’.
Zalm zou volgens Van As ‘de pest hebben aan de LPF, omdat een groot deel van zijn electoraat daarheen gelopen is’. “Tijdens de campagne riep het VVD-congres hem al tot premier uit. Nou, in zijn natte dromen misschien”, zo zegt hij.
Zalm liet woensdag weten dat weer regeren met de LPF ‘bizar’ zou zijn. Een coalitie met D66 heeft zijn voorkeur, evenals die van het CDA. “Regel het lekker met D66 en laat ons verder met rust”, zegt Maas daarover. Volgens Van As is D66 ‘rijp voor opheffing’. Beide LPF-prominenten geven te kennen niets meer voor een regeringsdeelname te voelen.

Wat is dat dan toch met die partijen? Zeuren tegen elkaar en over elkaar, het schijnt het enige te zijn wat ze kunnen. Al sinds ruime tijd is dit kleine land de dupe van een stel kemphanen, de een nog erger dan de ander. Was dit soms het geroezemoes wat ‘vroegah’ altijd in de achterkamertjes onder het genot van een dikke sigaar plaatsvond? Of werden daar gewoon op een zakelijke manier met ‘een vette lach’ en handjeklap de deals gesloten? Pff, het lijken wel een stel kinderen zeg. Jammer dat niemand ze in de hoek kan zetten.

0

Reacties (1)

#1 SalonSocialist

Beste Mensen,

In reactie op het bovenstaande.

Nu velen het non-conformisme prediken is het duidelijk dat dit na 87 dagen achterklap en corrupte politici heeft geleid tot de val van het kabinet Balkende I. Na dit debacle( waarbij de premier overkwam en komt als een kleuterjuf die de klas niet kan en kon leidden)kwamen er verkiezingen.
22 jan kwam er weer 77 dagen gezever !!

Het gevolg is dat Nederland nu al ruim een jaar zit zonder bestuur zit en met
een recensie in het jaar 2003 voorspeld dit weinig goeds.

De formatie was gedoemd te mislukken men kon het niet eens worden over de
* bezuinigen (20 miljard )
* standpunt over de oorlog.

Behalve dat de PVDA zijn achterban
2 maal heeft verraden had het moeten breken met de formatie op de dag dat de oorlog uitbrak.

De economische recesie doet ons tot straffe maatregelen nemen,maar niet waar rechts het bedoeld…waarbij de lasten altijd worden afgewimpeld op de burger en het heil gezocht wordt in loonmatiging en lagere belastingen om over de aflossing van de staatschuld maar te zwijgen.

Nu het zo slecht gaat dient geld te rollen en geinvesteerd te worden daar waar het slecht gaat.
* Zorg (minimaal 7 miljard euro nodig om de wachtlijsten op te lossen)
* Onderwijs (Het nivo van het onderwijs dreigt in te storten als een kaartenhuis en heeft nooit veel voorgesteld)
* Milieu. (Investeren in ontwikkelingen m.b.t wind en zonnenergie zijn achterwege gebleven)

Het waren de booming jaren 90 waarvan niemand geloofde dat zij aan zijn einde zou komen ,maar tijden keerden en
Worldonline en ook Enron werden bekende financiele missers.

Om ook de toekomst er enigzins rooskleurig uit te laten zien is het nodig om nu te investeren i.p.v te bezuinigen (doe dat maar op het Nederlandse militaire apparaat).
Het heilige idee van Balkende dat Nederland gered wordt bij een begrotingsevenwicht in 2007 is ongeloofwaardig maar met een VVD zal dit ongetwijfeld een uitgangspunt worden.

Overigens hoop ik dat D66 alleen met de
VVD en CDA in een kabinet zal stappen als er keiharde garanties aan hen toekomen. Dus 4 miljard in zorg en 4 Miljard in onderwijs.
Mocht D66 er sowieso aan beginnen met de CDA & VVD zou dit ook weer kiezerbedrog zijn. Het is draaikonterrij troef in deze dagen.