Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

MP Femke?

Alle linksstemmerts verenigt u. Of zoiets.

0

Reacties (7)

#1 Tjerk

Zie ik wel zitten eigenlijk. Je kunt als linkse stemmer natuurlijk strategisch op de PvdA gaan stemmen om een rechts kabinet af te wenden zoals in 2006, maar dan weet je bijvoorbaat dat je voor een PvdA-CDA combinatie stemt.

Als je een links kabinet wilt, moet je dus sowieso op de SP of op Groen-Links stemmen.

Komt bij dat ook tal van mensen die niet noodzakelijk links zijn Femke Halsema als premier toch wel zien zitten.

#2 Peter

Grappig. Maar misschien een idee om dit eens breed te ondersteunen?
Niet dat ze een kans maakt, hooguit levert ondersteuning een nog grotere winst voor GL op. Dat zal niet naar de zin zijn van die-hard PvdA’ers, D66’ers en SP’ers.

Ik ga er toch eens over nadenken.

#3 Obscura

@2 De linkse partijen moeten zetels zien weg te snoepen van de PVV en het CDA, niet van elkaar. Alleen zo blijft het land links bestuurd en krijgen we geen discriminerende partijen in het landsbestuur. Onderling stuivertje wisselen en verder versplinteren is zinloos.
De enige partij die kiezers weg kan halen ter rechterzijde is de SP, want veel van hun kiezers zijn naar de PVV overgelopen of gaan niet mee naar de stembus. Dus moet het linkse blok zich inzetten voor een terugkeer van Marijnissen. En HEM kandidaat-premier maken, als we dan toch over de grenzen van partijen heenkijken.
Zij die vorige keer op de SP stemden, zullen dat dit keer heus niet op Femke Halsema doen. Dus is dit initiatief in het kader van bestuurbaarheid van het land tamelijk zinloos.

#4 Tjerk

@Obscura; Marijnissen wil nog niet eens fractievoorzitter worden, want hij trekt dat lichamelijk niet en het wordt in zijn optiek tijd de partij aan de nieuwe garde over te dragen.

“De enige partij die kiezers weg kan halen ter rechterzijde is de SP, want veel van hun kiezers zijn naar de PVV overgelopen of gaan niet mee naar de stembus.”

Ja, dat hoor je vaak, maar hoe komt men daar zo bij? Is daar onderzoek naar gedaan?

#5 Peter

‘k Heb er ondertussen wat meer over nagedacht. De enige vrouwelijke lijsttrekkers zijn, op dit moment, Halsema, Thieme en Verdonk. Tenzij er iets wonderlijks gebeurt bij het CDA.

Als Halsema een wat meer moederlijk profiel opzet, meer meelijwekkend doet naar de onderling kibbelende collega’s van de andere lijsten en een paar ijzersterke on-liners weet te verzinnen, zou het dan niet leuk zijn een campagne voor de 1e vrouwelijke premier in Nederland te gaan?

Ik heb er nog eens over nagedacht, maar nee. Want volgens TON wordt dat dan Verdonk, meent men daar na een of ander onderzoek [url=http://www.haagspeil.nl/]van Haagspeil[url].

#6 Obscura

@4 Op de verkiezingsavond toonde een der analisten, ik dacht dat Ferry M. het was, een grafiek waaruit bleek dat de door de SP verloren zetels voor 48 procent werd veroorzaakt door het niet meer naar de stembus gaan. Dat staat dus voor 25 (huidige kamerzetelaantal minus 11 (het aantal zetels dat ze in de peiling haalden = 14 zetels die verloren gaan. Deel dat door twee en je komt uit op 7 zetels!
Helaas weet ik het percentage van de kiezers die is overgelopen naar PVV niet meer. Maar dat was ook aanzienlijk.

Ik weet wel dat Marijnissen niet wil, maar ik denk wel dat dit de enige manier is om de linkerflank van de kamer te versterken.

#7 Martijn

@4: Ja, dat hoor je vaak, maar hoe komt men daar zo bij? Is daar onderzoek naar gedaan?

Ja en het is wel waar, maar lang niet zo veel als vaak beweerd wordt. Het overgrote deel van de PVV-aanhang bestaat uit niet-stemmers en overgelopen CDA’ers en VVD’ers. Dan pas komen SP en PvdA.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*