Nederlands in de grondwet?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Nederlands in de grondwet?

Daar ben ik niet zo voor.

0

Reacties (6)

#1 Bismarck

Interessant, ik ben benieuwd hoe de EU hierop reageert, gezien de bescherming van het Limburgs als minderheidstaal. Klinkt voor mij als een anti-Limburgs taaloffensief/poging tot assimilatie.

#2 Rob

Gekke bedoening. De grondwet behoort toch alleen de relatie tussen burgers op het meest fundamentele niveau te regelen. Door het Nederlands erin te verankeren wordt de grondwet aangepast op basis van romantiek.

#3 Hockey

Voor. 100% voor.

#4 zmoc

Oh nu gaan we de symboolpolitiek zelfs over de volgende tweedekamerverkiezingen heen tillen. Hopeloos. Hebben die lui niks beters te doen? Oh, en was dit niet het kabinet dat schijt had aan de grondwet (en dan met name artikel 91, lid 3)… ?:P Symboolpolitiek dus, onze hele grondwet is een vodje.

#5 Guido

Nederlands is belangrijk als taal, maar om het in de grondwet te zetten lijkt mij inderdaad ook symboolpolitiek. Als mensen engels ( of marrokaans for that matter ) willen spreken doen ze dat toch wel..

#6 pedro

OMG. Wat een ongelooflijk dom voorstel! Is het niet voldoende aanwijzing, dat het Nederlands onze voertaal is, dat onze grondwet in het Nederlands geschreven is?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*